Geçici işçilerden çalışma sürelerinin uzatılması talebi

Geçici işçilerden çalışma sürelerinin uzatılması talebi


VAN (A.A) - Muradiye ilçesinde İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla geçici olarak görevlendirilen 300 işçi, çalışma sürelerinin uzatılmasını talep etti.
     Vanda meydana gelen depremlerin ardından Muradiye ilçesinde İŞKUR tarafından 6 ve 8 aylık süre ile görevlendirilen işçiler, Hastane Caddesinde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.
     İşçiler adına açıklama yapan Gıyasettin Çelik, depremden sonra İŞKUR bünyesinde çalıştırıldıklarını belirterek, sürenin sonunda işten çıkartılacak ve geçim sıkıntısı çekecek olan işçilerin, sürenin uzatılmasını beklediğini söyledi.
     Daha önceleri işsiz oldukları için maddi sıkıntı yaşadıklarını vurgulayan Çelik, şöyle konuştu:
     Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelik, bizleri onure ederek bu iş imkanını sağladılar. Türkiyenin farklı bölgelerinde meydana gelen afetlerden sonra imkansızlıkların bertaraf edilmesi için İŞKUR bünyesinde iş alımı yapılan işçilerin daha uzun süreli çalıştırıldığı bilinmektedir. Aynı imkanın bizlere de tanınmasını istiyoruz. Bizler kadro değil, çalışma sürelerimizin uzatılması talebinde bulunuyoruz.
     Açıklamaya, bazı siyasi parti temsilcileri de destek verdi.
     (SEÇ-YÖ-LEV)
<< Önceki Haber Geçici işçilerden çalışma sürelerinin uzatılması talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER