Gedizde kurban derisi gelirinin yarısı vakfa

Gedizde kurban derisi gelirinin yarısı vakfa bağışlandı


KÜTAHYA (A.A) - Türk Hava Kurumu (THK) Gediz Şubesi, 2010 yılındaki Kurban Bayramında elde edilen deri ve bağırsak gelirlerinin yarısını, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına bağışladı.
     THK Gediz Şube Başkanı Taylan Şen, 2010da deri ve bağırsak bağışlarından elde ettikleri 33 bin liranın yarısı olan 16 bin 500 liralık çeki, Kaymakam ve Vakıf Başkanı İsmail Çorumluoğluna makamında teslim etti.
     Çorumluoğlu, vakfa bağışlanan paraların ilçe ve çevresinde öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kullanacaklarını bildirdi.
     İlçede eğitim yardımlarına destek veren Şen ve çalışma arkadaşlarına katkılarından dolayı teşekkür eden Çorumluoğlu, Muhtaç çocuklarımızın eğitimi için harcanacak paralarda katkısı olan herkesi kutluyorum dedi.
     Şen de bağışlanan kurban derileri ve bağırsaklardan elde edilen gelirlerin yarısının Çocuk Esirgeme Kurumu, Türk Kızılayı, THK ve Diyanet Vakfına, diğer yarısının da vakfa teslim edildiğini söyledi.
     Kuruma sağlanan gelirlerin, Türk Hava Yollarına (THY) pilot yetiştirme, orman yangınlarına havadan müdahale, hasta ve yaralı taşıyarak hayat kurtarma gibi önemli işlerde de kullanıldığını anlatan Şen, Kuruma yapılan tüm bağışlar halkımıza çok daha yararlı biçimlerde geri dönüyor. Bu bağışların en iyi şekilde değerlendirildiğinin tüm vatandaşlarımız tarafından bilmesini istiyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Gedizde kurban derisi gelirinin yarısı vakfa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER