Genç iş adamları 2013den umutlu

Genç iş adamları 2013den umutlu -TÜGİK Genel Başkanı Güral: Frene basılmış ve yavaşlatılmış yatırımların 2013de faaliyete girmesiyle Türkiyenin büyüme oranı, gelişimi ve istihdamı açısından 2012ye oranla daha keyifli ve


TRABZON (A.A) - Tuğba Yardımcı Mısır - Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, frene basılmış ve yavaşlatılmış yatırımların 2013de faaliyete girmesiyle Türkiyenin büyüme oranı, gelişimi ve istihdamı açısından 2012ye oranla daha keyifli ve pozitif rakamları olan bir sene yaşanacağını düşündüğünü söyledi.
     Güral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012nin ekonomik anlamda olumlu, keyifli, yatırımları bol olan bir yıl olduğunu belirterek, 2012nin pozitif yansımalarının 2013 senesinde de artarak devam edeceğini düşünüyorum. 2012nin ikinci yarısında, özelikle de son çeyreğinde birtakım yavaşlamalar, iş adamlarının 2012yi geçirelim 2013e bırakalım yatırımları dedikleri dönem oldu. Bu frene basılmış ve yavaşlatılmış yatırımların 2013 senesinde faaliyete girmesiyle Türkiyenin büyüme oranı, gelişimi ve istihdamı açısından 2012ye oranla daha keyifli ve pozitif rakamları olan bir sene yaşayacağımızı düşünüyorum dedi.
     İş dünyasında riskin her zaman olduğunu ifade eden Güral, Risk ve tehditler her zaman vardır. Bu sadece ticaret hayatında değil, hayatın bütününde vardır. Faydalar ve fırsatlar her zaman için iş dünyasının önünde çok daha fazla. Dolayısıyla bizler her zaman için olaylara pozitif yönüyle bakıp, önümüzdeki fırsatları gün ışığına çıkartıp gerek kendi işletmelerimiz, gerek ülkemiz adına yatırıma dönüştürülebilmeliyiz diye konuştu.
     Güral, ekonomi konusunda felaket tellallığı yapmanın gereksiz olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Felaket tellallığı yaparak, kötü senaryolar yaratıp, ondan sonra o senaryoların içinde kendimiz de boğulup kalmakla hiçbir yere gidemeyiz, bu ülkeyi de götüremeyiz. Dolayısıyla hayalperest olmayalım ama pozitif düşüncelerle her zaman önümüzün aydınlık olduğunu da bilelim. Gerek iş dünyasında, gerek sosyal hayatımda olayın pozitif noktalarını ele almak gerektiğini düşünen bir yapıya sahip olduğum için iş dünyasına da bakışım böyle. Felaket senaryolarını yazıp, bunları çoğaltıp ondan sonra yazdığımız senaryoların içinde kendimiz boğulmayalım. Fırsat olarak görebileceğimiz ve yakalayabileceğimiz imkan her zaman Türkiyede mevcut.
    
     -KOBİler ülkenin mozaiğidir-
    
     KOBİlerin ülkenin mozaiği olduğunu ifade eden Güral, Ülkemiz ekonomisinin yüzde 98 gibi temelini oluşturan, ana yapıyı oluşturan bünyedir KOBİler. Onun için çok önem veriyorum, hepimizin de çok önem vermesi gerektiğini düşünüyorum. Ülkenin büyümesi ve gelişmesi, adeta KOBİlerin kalkınması, büyümesi ve gelişmesine endekslidir dedi.
     Güral, KOBİlerin bulundukları konumdan bir üst kategoriye alınması çalışmasını önemsediklerini anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
     KOBİler mikro, küçük, orta ve büyük işletmeler olarak sınıflandırılıyor. KOBİlerimizin yüzde 10unu bile bir üst kategoriye çıkarabilirsek karşımıza önemli rakamlar çıkacaktır. Bu durum, bugünden yarına olabilecek bir çalışma değil. Alalım demekle de alınabilecek bir çalışmada değil. Bunun belirli bir program çerçevesinde bütün olarak ele alınıp, KOBİlerin işlenmesi lazım. Bu belki 5, 10 yılık süreç içinde herkesi kapsayacak, planlanmış çalışmanın uygulanmasıyla ancak olabilir. Bunun için bir yerden başlamak lazım. Bu çalışma programı içinde uygulanabilmesi esasını teşkil eder.
    
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Genç iş adamları 2013den umutlu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER