Genç işadamlarına AB eğitimi

Genç işadamlarına AB eğitimi -Avrupa Birliği Bakanlığı ve İngiltere Büyükelçiliği organizasyonuyla Egedeki genç işadamı sivil toplum örgütlerine AB eğitimi verildi


İZMİR (A.A) - İzmirde, Avrupa Birliği Bakanlığı ve İngiltere Büyükelçiliği organizasyonuyla genç işadamı sivil toplum örgütü temsilcilerine AB eğitimi verildi.
     Crowne Plaza Otelinde düzenlenen Genç İşadamları AB Yolunda başlıklı eğitimle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Kurumsal Yapılanma Başkanı Pınar Tanlak, ilki İstanbulda düzenlenen eğitimlerin ikincisinin İzmirde, son eğitimin de Gaziantepde verileceğini ifade etti.
     Bakanlık olarak AB vizyonunu toplumun tüm kesimlerine yayabilmek amacıyla çalışmalar yürüttüklerini belirten Tanlak, genç işadamlarının AB pazarı ile çok yakın iletişim içinde bulunduğunu dile getirdi.
     Tanlak AB pazarıyla ticaret hacminin çok yüksek olduğunu ancak özellikle vize serbestisi, vergi muafiyetleri ve AB fonları konusunda bilgi eksikliklerinin bulunduğunu saptadıklarını kaydetti.
     Bu amaçla İngiltere Büyükelçiliği katkısıyla eğitimler düzenlediklerini söyleyen Tanlak, İzmirdeki eğitime Ege Bölgesinden genç girişimcilerin oluşturduğu sivil toplum örgütlerinden temsilcilerin katıldığına işaret etti.
     Tanlak, Türkiyenin yarınına yatırım yapan genç işadamlarının AB konusundaki farkındalıklarının artırılması ABye tam üyelik sürecinde oldukça önem taşıyor. Projeyle genç işadamları AB konusunda temel bilgi seviyesine ulaşmış olacak dedi.
     Eğitime Ege Bölgesindeki 14 sivil toplum örgütünden temsilci katıldı.
    
     Muhabir: Tolga Albay
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Genç işadamlarına AB eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER