Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Güven: -"Bir fındık kurdu 80 meyveye zarar vermektedir, mutlaka ilaçlama yapılmalıdır"


SAMSUN (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, "Bir fındık kurdu 80 meyveye zarar vermektedir, mutlaka ilaçlama yapılmalıdır" dedi.
     Güven, yaptığı açıklamada, fındığın ülke ekonomisi açısından önem arz eden bir ürün olduğunu söyledi.
     Bu mevsimde fındık bahçelerinde görülmeye başlanan fındık kurdunun meyveye büyük zarar verdiğini belirten Güven, "Fındık yetiştirilen bütün bölgelerde yaygın olarak bulunan fındık kurdu, bölgemizin ana zararlısı konumundadır. Beslenme ve yumurta bırakma yoluyla meyvelerde zararı bulunmaktadır. Bir ergin fındık kurdunun beslenme ve yumurta koymak suretiyle 80 meyveye zarar verdiği tespit edilmiştir. Bunun için mutlaka fındık bahçeleri ilaçlanmalıdır" diye konuştu.
     Fındık üreticilerinin sahil ve orta kuşakta 9 Mayıs, yüksek kuşakta 15 Mayıs tarihinden itibaren, fındık kurduna karşı ilaçlamaya başlanmaları gerektiğini ifade eden Güven, şöyle devam etti:
     "Ayrıca teknik tavsiyelere uygun olarak zararlı yoğunluğunu belirlenmeli ve mücadele eşiğine ulaşılan bahçelerde ilaçlama yapılmalıdır. İlaçlanan fındık bahçelerine 15 gün süre ile hayvan salınmamalı ve ilaçlamaya başlamadan önce arılara karşı gerekli tedbirleri almaları için arıcılar uyarılmalıdır."
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER