Gıda üreticilerine Hijyen Eğitimi

Gıda üreticilerine Hijyen Eğitimi


AKSARAY (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Aksaray İl Müdürlüğü ile Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Odası iş biriliği ile gıda üreten işyeri sahipleri ile çalışanlarına hijyen eğitimi verildi.
     Halk Sağlığı Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen eğitime Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür yardımcısı Doğan İpek, Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Fırıncılar Odası Başkanı Halis Altınsoy ile gıda maddesi üreten ve satan işyerlerinin sahipleri ve çalışanları katıldı.
     Doğan Ceylan, gıda üretimi ve satışında en önemli faktörün hijyen olduğunu söyledi.
     Sağlıklı nesillerin yetişmesi için, üretilen ve tüketilen gıda maddelerinin sağlık açısından elverişli olmasının çok önemli olduğunu belirten Ceylan, şunları kaydetti:
     Yerelde Aksarayda genelde tüm Türkiyede sağlıklı bir nesil için tüm işletmelerimizin Avrupa standartlarında üretim ve hizmet kalitesine ulaşması gerektiğini düşünerek çalışmalarımızı bu yönde sürdürmekteyiz. Fırın, pide salonu ve lokanta işletmecileri ile başlayan eğitimlerimiz, Aksaray genelinde gıda üretimi, yiyecek ve içecek hizmetleri ile perakende pazarlama alanlarında faaliyet gösteren tüm işletmelerde çalışanlara da verilecek.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Doğan İpek de bitki sağlığı, gıda ve yem kanunu ile genel zaruri ihtiyaçlar arasında bulunan gıda konusunda büyük bir değişime gidildiğini söyledi.
     Bu değişimler içinde yer alan ekmek üretiminde çalışan personelin gıda hijyeni ile ilgili konulardaki eğitimlerinin işveren tarafından sağlamasının da yer aldığını belirten İpek, Bakanlığımız ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında yapılan protokol ile fırınlarda çalışan ekmek üreticileri ve çalışanları için hijyen eğitimi organize edildi dedi.
     Konuşmaların ardından Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aykut Aytaç gıda üretimi ve satışı konusunda hijyen eğitimi ile ilgili bilgi verdi.
     Hijyen eğitimi seminerine katılan katılımcıların sınava tabi tutulacağı, başarılı olanlara sertifika verileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Adem Koçak / Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Gıda üreticilerine Hijyen Eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER