Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Bostancıya jüri

Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Bostancıya jüri özel ödülü verildi


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhane Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Leyla Bostancıya Jüri Özel Ödülü verildi.
     Bostancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbulda yayımlanan bir gazete tarafından düzenlenen Altın Başarı Ödülleri yarışmasında kendisine Jüri Özel Ödülü verildiğini söyledi.
     Gümüşhane kent merkezinde ilk kurulan kadın derneği olduklarını belirten Bostancı, "Ödülünü İstanbulda düzenlenen törende aldım. Ödül törenine derneğimiz adına katıldım. Girişimci Kadın Ödül Yarışmasında Jüri Özel Ödülüne layık görülmek bizleri çok memnun etti dedi.
     Bostancı, dernek olarak amaçlarının, kadınların ev ekonomilerine katkı sağlamak olduğunu ifade eden Bostancı, şunları kaydetti:
     "Gerek kent merkezimizde gerekse köylerimizde kadınlarımız evlerinde yöresel ürün olarak pestil, siron, pekmez gibi çok sayıda ürün üretiyor ancak ürettikleri bu ürünleri satma ya da pazarlama gibi olanakları pek olmuyordu. Dernek olarak kadınlarımızın ürettikleri bu ürünleri pazarlama ve satma olanağı sağladık. Başarılı da olduk. Şu anda da Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında takı kursu projesini hazırladık. Projemiz Valilik tarafından onaylanarak Bakanlığa gönderildi. Bakanlık tarafından da kabul edilmesi halinde ilimiz merkezinde takı kursu açarak, kadınlarımıza evlerinde takı yapma imkanını da sağlamış olacağız."
     Bostancı, Kent Konseyi Kadın Çalışma Grubu Yürütme Kurulu Üyesi olduğunu da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Girişimci Kadınlar Derneği Başkanı Bostancıya jüri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER