Girişimcilik adaylarına sertifikaları verildi

Girişimcilik adaylarına sertifikaları verildi


TEKİRDAĞ (A.A) - Tekirdağda, girişimcilik adaylarına sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
     Trakya Kalkınma Ajansından yapılan yazılı açıklamaya göre, Trakya Kalkınma Ajansı ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenen 6. Dönem Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini tamamlayan 112 kursiyere sertifikaları dağıtıldı.
     Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mehmet Gökay Üstün, törende yaptığı konuşmada, Trakya bölgesinde girişimcilik kültürünün yetersiz olduğunu söyledi.
     Girişimciliğin cesaret işi olduğunu belirten Üstün, Trakya Kalkınma Ajansı ve KOSGEBin bölgede girişimcilik yapmak isteyen herkese yardımcı olabileceğini kaydetti.
    
     -Girişimcilere hibe destesi-
    
     KOSGEB Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci de girişimcilik alanında doğru işi, doğru yerde ve doğru zamanda yapmanın önemli olduğunu söyledi.
     Girişimcilik eğitimlerinde kursiyerlere teorik ve uygulamalı programlar sunulduğunu anlatan Cebeci, Eğitimler sonucunda sertifika alan adaylar KOSGEBin girişimcilik destek programlarına başvurma hakkı kazanıyor. KOSGEB girişimci adaylarına bu programlar kapsamında 30 bin liralık hibe desteği ve sabit yatırım desteği olarak 70 bin lira iki yıl geri ödemesiz sıfır faizli kredi imkânı sunuyor. Söz konusu eğitimlerle ilgili ön başvurular Trakya Kalkınma Ajansının internet sitesi üzerinden elektronik olarak yapılabiliyor. Eğitimler başvuru yoğunluğuna bağlı olarak il ve ilçe merkezlerinde düzenleniyor ifadelerini kullandı.
     Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi protokolleriyle Trakyada 28 eğitim organize eden Trakya Kalkınma Ajansı ve KOSGEBin toplam 778 kursiyeri sertifikalandırarak girişimci adayı yaptığı bildirildi.
     70 saatlik eğitim programı sonunda girişimci adaylarının aldıkları sertifikalarla KOSGEBin Yeni Girişimci Desteğinden de faydalanarak iş kurabilecekleri aktarıldı.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Girişimcilik adaylarına sertifikaları verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER