Girişimcilik kursundan patronluğa...

Girişimcilik kursundan patronluğa... -Bursa Osmangazide kursu başarıyla tamamlayan 35 kişi hibe kredisi alarak girişimci oldu -Tatlıcı salonu açan Yavuz: Bugünkü dükkanımın alt köşesinde yıllarca seyyar olarak aynı işi yaptı


BURSA (A.A) - Osmangazi Belediyesinin KOSGEBle birlikte geliştirdiği Uygulamalı Girişimcilik Kurslarını tamamlayarak girişimcilik kredisi alan 35 kişi, kendi işlerinin patronu oldu.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, kursu başarı ile tamamladıktan sonra hibe kredisi alarak tatlı, baklava ve dondurma ürünleri satan tatlıcı salonu açan Mehmet Yavuz, bugünkü dükkanının alt köşesinde yıllarca seyyar olarak aynı işi yaptığını belirtti.
     Yıllarca triportör olarak bilinen üç tekerli taşıtıyla seyyar satıcılık yapan Yavuz, 2011 yılı Mayıs-Aralık aylarında düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katıldığını ifade ederek, Hayallerime ulaşmak için önce mülakat ardından da eğitimleri başarıyla tamamladım. Daha sonra KOSGEB Bursa Merkez Müdürlüğüne hibe kredisi için başvurdum. Kredinin onaylanmasının ardından da iş yerimi açarken, triportörle başlayan hikaye böylece mutlu sona ulaştı dedi.
     Yıllarca hayali ile yaşadığı dükkanın gerçek olduğunu anlatan Yavuz, Yıllarca hayaliyle yaşadım. Destek olan, katkı veren herkesten Allah razı olsun dedi.
     Yavuz, daha sonra dükkanını gezen Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve beraberindekilere dondurma ikram etti.
     Dündar, KOSGEB ile ortaklaşa yürüttükleri Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine bugüne kadar 240 kişinin katıldığını ve sertifika aldığını hatırlatarak, Bu arkadaşlarımızdan 35i kendi iş yerlerini açarak hayallerine ulaştı. Bundan sonra diğerleri de onları izleyecek. Vatandaşlarımıza her alanda destek olmaya devam edeceğiz dedi.
    
     Muhabir: Cem Şan
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Girişimcilik kursundan patronluğa... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER