Gömeçte TOKİnin yaptığı 96 konutun kuraları

Gömeçte TOKİnin yaptığı 96 konutun kuraları çekildi -Belediye Başkanı Kocabıyık: 12 dönümlük arazi üzerine 85 metrekarelik 96 tane konut yapıldı


BALIKESİR (A.A) - Gömeçte TOKİnin, geçtiğimiz yıl Mithat Paşa Mahallesinde yapımına başladığı ve bir yıl içerisinde inşaatı tamamlanan 96 konutun kuraları çekildi.
     Belediyesi Kültür Merkezinde, TOKİ Proje Uzmanı Sevil Süer gözetiminde yapılan kura çekimine, Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz, Belediye Başkanı Naim Kocabıyık, protokol mensupları ve hak sahipleri katıldı.
     Gömeç Noterliği huzurunda yapılan kura çekimi için saatler öncesinden kültür merkezine gelen hak sahiplerinin heyecanlı oldukları gözlenirken, kimileri protokol üyelerine, kimi de çocuklarına kura çektirdi.
     Gömeç Belediye Başkanı Naim Kocabıyık, burada yaptığı konuşmada, konut sayısının 100ün üzerinde olarak planlandığını söyledi. Bazı kişilerin konutların tamamlanmayarak paralarının kaybolacağı yönündeki spekülasyonları yüzünden sayının 96ya düştüğünü ifade eden Kocabıyık, konutların mart ayında da hak sahiplerine teslim edileceğini bildirdi. Kocabıyık, şöyle dedi:
     2008 yılında aldığımız meclis kararıyla TOKİye başvurmuştuk. 12 dönümlük arazi üzerine 85 metrekarelik 96 tane konut yapıldı. Aslında bu proje 96 daire değil, 120 daireydi. Fakat sağ olsunlar bazı guruplar, işine gelmeyen guruplar hak sahiplerini, bitiremezler, yapamazlar, paranızı kullanırlar gibi söylemlerle vazgeçirdiler. 96 konutta kesmek zorunda kaldık. 96 kişiyle ihaleye çıktık. Şu anda 100e yakın kişi acaba bir daha TOKİ yapılır mı- diye sırada bekliyor. Projenin gerçekleşmesinde katkısı bulunan AK Parti milletvekillerimize, TOKİ Daire Başkanına, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktara çok teşekkür ediyorum. Konutlarınız hepinize hayırlı olsun.
     Gömeç Kaymakamı Naif Yavuz da TOKİnin dünyada toplu konut alanında büyük bir ün yaptığını belirterek, Kendini her konuda ispatlamış. Konut alanında ismi ilk zikredilen bir marka olmuştur. TOKİ çok kısa sürede 96 tane evimizi size kazandırdı. TOKİnin en önem verdiği konu depreme dayanıklı 21. yüzyıl evlerini yapan bir kurumdur diye konuştu.
    
     Muhabir: Hakan Firik / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Gömeçte TOKİnin yaptığı 96 konutun kuraları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER