Gönül Elçileri Projesi

Gönül Elçileri Projesi -Proje kapsamında Artvinde stant açıldı


ARTVİN (A.A) - Başbakan Recep Tayip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Gönül Elçileri Projesi kapsamında Artvinde stant açıldı.
     Standı ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Orhan Külekçi, projenin Türkiyede unutulmaya yüz tutan erdemleri hatırlatacağını söyledi.
     Bu projeyle yardımlaşma, dayanışma, ihtiyaç sahibine karşılık beklemeden el uzatma gibi güzelliklerin tekrar zihinlere yerleşeceğini ifade eden Külekçi, Bugün itibariyle Türkiye genelinde başlatılan Gönül Elçiliği havuzunda ilimizden 850 gönüllümüz bulunmaktadır. Bu gönüllülerimizle ihtiyaç sahibi çocuklarımızı, kadınlarımızı, engellilerimizi, yaşlılarımızı, şehit yakını ve gazilerimizi, yapacağımız faaliyetlerle buluşturmak hedefindeyiz dedi.
     Projenin ilk altı ayında çocuk başlığının işleneceğini kaydeden Külekçi, Özellikle Murgul Çocuk Yuvası ve Yetiştirme Yurdunda kalan çocuklarımızla ilgili gönül elçilerimizden katkı beklenmektedir. Bu projenin başlangıcında ilimizde 3 çocuğumuz koruyucu aile yanında iken bu projenin başlamasıyla 8 yeni müracaat alınmıştır. Bu veriler, ilimizde projenin hedefine ulaşma yolunda olduğunu göstermektedir diye konuştu.
     Külekçi, proje çalışmaları kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü bünyesinde proje yürütme ekibi oluşturduğunu belirterek, kaymakamlıklar ve 20 kamu kurumunu ziyaret ettiklerini söyledi.
    
     Muhabir: Yusuf Okur
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Gönül Elçileri Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER