Gönül Elçileri Projesi

Gönül Elçileri Projesi -Proje kapsamında Açık Lise ve Açık Meslek Lisesi öğrencileri ders başı yaptı


BAYBURT (A.A) - Bayburtta Gönül Elçileri Projesi kapsamında Açık Lise ve Açık Meslek Lisesi öğrencileri ders başı yaptı.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğanın öncülüğünde ülke genelinde başlatılan proje kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonunda gerçekleştirilecek destek eğitimi dersleri, Kız Teknik ve Meslek Lisesi sınıflarında 2 Hazirana kadar sürecek.
     Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi 3 ve 4üncü sınıfında eğitim gören 55 gönüllü öğretmen adayının ders vereceği proje kapsamında öğrenciler, Temmuz ayında sınava girecek.
     Milli Eğitim Şube Müdürü Altan Kalkın, yaş farkı gözetmeksizin Bayburtta kadınların meslek liseleri eksenli okullaşma oranlarının artırılmasına katkıda bulunmak, her yıl mevcutlara ilave olarak en az 130 kadını açık öğretim meslek liselerine yönlendirmek, kültür derslerine yönelik kurslar, kişisel gelişim eğitimleri, gezi, tiyatro ve sinema gibi etkinlikleri gerçekleştirmeyi amaçladıklarını belirterek, eğitimlerin merkez, Demirözü ve Aydıntepe ilçelerinde devam ettiğini söyledi.
     Öte yandan Vali Hasan İpekin eşi Gülten İpek, eğitime katılan öğrencileri ziyaret ederek başarı diledi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Gönül Elçileri Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER