Gönül Elçileri projesi

Gönül Elçileri projesi


VAN (A.A) - Gönül Elçileri projesi kapsamında İzmirden gelen 140 aile, Vanlı ailelerle buluştu.
     Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan Toplum Kalkınmasında Gönül Elçileri ve Koruyucu Aile projesi, Vanda aralıksız devam ediyor.
     Proje kapsamında İzmirden gelen 140 aile, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Özel Serhat Lisesinde düzenlenen programda Vanlı ailelerle bir araya geldi.
     Vali Münir Karaloğlu, burada yaptığı konuşmada, hiç kimsenin annesini seçme lüksüne sahip olmadığını belirterek, şöyle konuştu:
     Hiç birimiz annemizi seçerken Türk, Kürt, Laz, Çerkez ya da Boşnak olsun diye tercih yapmadık. Ama kardeşliğimizi tercih edebiliriz. Ülkenin batısı ile doğusu arasında gönüller arasında köprüler kurmak üzere aramızda bulunan ailelerimize şükranlarımı ifade etmek istiyorum. Van depreminden sonra insanlar kan vermek için Konak Meydanında kuyrukta bekleşiyorlar. 65-70 yaşında bir teyze de kuyrukta. Orada bekleyenlerden biri, Teyzeciğim senin kanını almazlar, sen niye kuyrukta bekliyorsun- diyor. Teyze de Evladım benim verecek kanım yok, ama benim verecek bir çeyrek altınım var. Onun için bekliyorum diyor. İşte bizi ayakta tutan bu kardeşlik bağı.
     Türkiyenin yeni bir sürecin içinde olduğunu anlatan Karaloğlu, Sizi buraya getiren, mecbur eden bir devlet iradesi yok. Siz gönüllü olarak İzmirden kalkıp Vana geldiniz. Ama bugün sizinle aynı düşünen bir devlet var dedi.
     AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk de kentteki depremden sonra ülkede kardeşlik, birlik ve beraberlik bağlarının güçlendiğine dikkati çekerek, doğuyla batının birbirinin kardeşi olduğunun farkına varılması için Gönül Elçiliği projesinin önemli olduğunu ifade etti.
     Programın ardından İzmirli ve Vanlı ailelere kentin tarihi ve turistik yerleri gezdirildi.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Gönül Elçileri projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER