Görme engelli öğrenciden İl Müftüsü Gökceye

Görme engelli öğrenciden İl Müftüsü Gökceye ziyaret


ADANA (A.A) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Engelli Hakları Kurulu Temsilcisi ve Adana Atatürk Lisesi öğrencisi Cüneyt Arat, Adana İl Müftüsü Arif Gökceyi makamında ziyaret etti.
     İl Müftüsü Gökce, bundan böyle yapılacak cami ve diğer dini mekanların engellilere hitap edecek şekilde inşa edileceğini belirtti.
     Yapımı devam eden Adana İl Müftülüğü Hizmet Binası, Ramazanoğlu Cami, Sarıçam hizmet binası ve tamamlanan Ceyhan Müftülüğü hizmet binasında engelli vatandaşların rahatlıkla gelip işlerini gördükleri mekanlar yaptıklarını ifade eden GÖkce, bu mekanlarda engelli vatandaşların dini, sosyal ve kültürel beklentilerinin karşılanmasını gaye edindiklerini söyledi.
     Gökce, Adanada var olan dini mekanları da belediyeler, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalışarak engelsiz hale getirmeye planladıklarını belirtti.
     Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Engelli Hakları Kurulu temsilcisi Cüneyt Arat ise Adanada camilerin engelsiz mekanlar haline getirilmesi konusunda çalışmaların önemli bir ivme kazandığını, ilerleyen tarihlerde engellilere yönelik daha da olumlu gelişmelerin olacağını ifade etti.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Görme engelli öğrenciden İl Müftüsü Gökceye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER