Göz kanlanması ciddiye alınmalı

Göz kanlanması ciddiye alınmalı -Dünya Göz İzmit Hastanesinden Dr. Yusuf Yıldırım: Çoğu zaman geçer diye önemsemediğimiz göz kanlanması çok sayıda hastalığın habercisi olabilir


KOCAELİ (A.A) - Hemen herkesin yaşadığı ancak çoğu zaman geçer diye önemsenmeyen göz kanlanmasının çok sayıda hastalığın habercisi olabileceği bildirildi.
     Dünya Göz İzmit Hastanesinden Dr. Yusuf Yıldırım, yaptığı yazılı açıklamada, göz yorgunluğu, klimalı, aşırı sıcak veya soğuk ortamlar ya da bilgisayar başında uzun süre çalışmak gibi nedenlerin tetiklediği göz kanlanmasının, gözün beyaz olan kısmındaki damarların genişlemesi sonucu oluştuğunu bildirdi.
     Çok ender olarak bu damarlarda olan çatlamaların kanlanmaya neden olduğunu, kanlanmanın tek bir gözde, sıklıkla da her iki gözde görülebileceğini belirten Yıldırım, şu bilgileri verdi:
     Çoğu zaman geçer diye önemsemediğimiz göz kanlanması çok sayıda hastalığın habercisi olabilir. Bu hastalıklar göz içi iltihabı olarak bilinen üveit, göz tansiyonu, tiroid ve romatizma gibi ciddi hastalıklar olabilir.
     Kanlanma genelde konjunktiva tabakasını da içeren bir tahrişe veya iltihabi sürece bağlıdır. Göz kuruluğu, alerjik reaksiyonlar, mikrobik durumlar, yabancı cisimler, travma, ani çıkışlı göz tansiyonu, üveit, kirpik dibi iltihabı, güneşe ve ultraviyole ışıklara maruz kalma, Romatolojik hastalıklar ve tiroid hastalıklarında da gözlerde kanlanmalar görülebilir. Gözde kan oturmaları ise belli bir bölgede yerleşimli olup genelde vücut tansiyonun yüksekliğine, travmalara, ıkınma, kuvvetli hapşırık, kusma gibi ani göğüs ve kafatası basıncı artışına bağlı olarak oluşur. Göz kanlanması ihmal edilmemeli, bir hekime başvurulup nedenleri araştırılmalı.
    
     Muhabir: Necdet Doğruyol
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Göz kanlanması ciddiye alınmalı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER