Gümüşhacıköy İlçe Müftüsü Gül:

Gümüşhacıköy İlçe Müftüsü Gül: -Muharrem ayı ilahi bereket, feyzin rabbani ihsanın ve keremin coştuğu, bollaştığı mübarek bir aydır


AMASYA (A.A) - Gümüşhacıköy İlçe Müftüsü Muharrem Gül, Muharrem ayı ilahi bereket, feyzin rabbani ihsanın ve keremin coştuğu, bollaştığı mübarek bir aydır dedi.
     Gül, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Hicretin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) ve ona inanan Müslüman halkın Mekkeden Medineye yaptıkları zorlu göç yolculuğu olduğunu ifade etti.
     Peygamberimizin Mekkeden Medineye hicretinin gerçekleştiği ve rahmet peygamberinin Allahın ayı olarak nitelendirdiği Hicri yılbaşını idrak edeceğiz diyen Gül, şöyle devam etti:
     Hicretten 17 yıl sonra Hz. Ömerin halifeliği döneminde, Müslümanların sosyal ve siyasi ilişkilerini düzenleyen Hicri Takvim tarih başlangıcı olarak kabul edilmiş ve o günden itibaren İslam aleminde 1 Muharrem hicri takvimin başlangıcı olarak kabul görmüştür. Bugün bizler hicreti bu anlamda bir yerden bir yere göç etme olarak değil, onun hicrete yüklediği manevi esintileri bulup anlayabilme özellikleri üzerinde durmalıyız. Bu ayda aşure paylaşmak, dayanışmanın, birlikteliğin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Bu vesile ile Muharrem ayının İslam dünyasına ve bütün insanlığa hayırlı ve bereketli hicret nasip etmesini yüce Rabbımdan niyaz ediyorum.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Gümüşhacıköy İlçe Müftüsü Gül: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER