Güney Marmara Yenilenebilir Enerji Çalıştayı

Güney Marmara Yenilenebilir Enerji Çalıştayı -Balıkesir Valisi Turhan: -İlimizin rüzgar enerjisi üretimi göğsümüzü kabartan düzeylere erişmiştir


BALIKESİR (A.A) - Çanakkale ve Balıkesir illerini kapsayan, Güney Marmara Yenilenebilir Enerji Çalıştayı yapıldı.
     Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, bölgenin rüzgar enerjisi konusunda önemli bir yerde bulunduğunu vurguladı.
     Türkiyeyi doyuran il konusunda lider olan Balıkesirin, enerji üretiminde de lider olabileceğini belirten Turhan, şunları kaydetti:
     İlimizin rüzgar enerjisi üretimi göğsümüzü kabartan düzeylere erişmiştir. Bu üretim düzeyi yıllar geçtikçe daha da artacak. Biz, bu alanda ve aynı zamanda güneş enerji üretimi alanında yerli makine, ekipman üretimimizi artırma safhasına geldiğimizi düşünüyoruz. Bu yerli üretim hedefi, ilimizin teknolojik kapasitesinin artışı yolundaki en önemli aşamalardan birini oluşturmaktadır. Şu anda ajansımızdaki uzman arkadaşlarımız bu hedefe uygun olarak yenilenebilir enerji personeli yetiştirilmesi üzerine bir operasyon çalışması içindeler. Bu operasyonun başarılı olması durumunda, ilimize ve bölgemize yeni finansman imkanları da yaratabilecekler.
     GMK Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan ise Güney Marmara bölgesinin, ülkede üretilen toplam rüzgar enerjisinin yaklaşık yüzde 40ını karşıladığını ve lider bölge olduğunu söyledi.
     Türkiyenin yenilebilir enerji konusunda 2023 hedeflerinin de olduğunu vurgulayan Gündoğan, Bugün 2 bin megawatt/saat civarında olan rüzgar enerjisi üretimi, önümüzdeki 10 yıl içinde 10 kat artarak 20 bin megawatt/saate ulaşacak diye konuştu.
     GMKA uzmanları, daha sonra katılımcılara yenilenebilir enerji konusunda bilgiler aktardı.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Güney Marmara Yenilenebilir Enerji Çalıştayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER