Hacettepe Üniversitesinde nevruz şöleni

Hacettepe Üniversitesinde nevruz şöleni -Şölende, Türki Cumhuriyetlerden gruplar halk dansları sergiledi, şarkılar seslendirildi


ANKARA (A.A) - Hacettepe Üniversitesinde düzenlenen nevruz şöleninde, Türki Cumhuriyetlerden gruplar halk dansları sergiledi, şarkılar seslendirildi.
     Hacettepe Üniversitesi ve Ahmet Yesevi Üniversitesi işbirliğiyle, Sıhhiye Yerleşkesi Kültür Merkezinde nevruz şöleni düzenlendi.
     Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, nevruzun bütün insanlığın şöleni olduğunu vurgulayarak, her günün nevruz şenliğinde olmasını ve insanların her günün sabahında nevruz heyecanıyla uyanmasını temenni ettiğini söyledi.
     Tuncer, Bugün en büyük dileğim elimde sihirli bir değnek olmasıdır. Eğer elimde böyle bir değnek olsaydı bütün kalplere sevgi, kardeşlik ve tolerans koyar nefret, kin ve kötülüğü ortadan kaldırırdım ifadelerini kullandı.
     Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Osman Horata ise baharın başlangıcı nevruzun, yüzyıllardır farklı isim ve şekillerde kutlandığını söyledi. Horata, Nevruz, birbirinden çok farklı kültürleri ortak bir paydada buluşturan, uluslar üstü bir gelenek, bir bayramdır. Bolluk ve berekete kavuşmayı, yeni bir başlangıcı, coşkuyu, sevinci temsil eder diye konuştu.
     Hacettepe Üniversitesi Türkiyat Araştırması Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Yunus Koç, nevruzun tüm insanlara mutluluk ve sağlık getirmesini diledi.
     Koç, nevruzun bin yıldır bu coğrafyada kutlanan bir bayram olduğunu ifade ederek, Bu nedenle kavgaya vesile değil, birbirimize kaynaşmada şölene dönüşmesi gerekir ifadesini kullandı.
     Programın açılışında, Kazakistan, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türkmenistan, Moğolistan ve Tacikistanın kültürlerini yansıtan eşyalar sergilendi. Şölende, Türki Cumhuriyetlerden gruplar halk dansları sergiledi, şarkılar seslendirildi. Özellikle programın Türkiyenin çeşitli yörelerine ait halk oyunlarının sergilendiği ve şarkılarının söylendiği bölüm, seyircilerin beğenisini kazandı.
    
     Muhabir: Ankara
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Hacettepe Üniversitesinde nevruz şöleni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER