Hacı adaylarına tavaf provası

Hacı adaylarına tavaf provası -Adıyaman Müftülüğünün düzenlediği hac seminerinde, hacı adayları Kabe maketinin etrafında tavaf provası yaptı


ADIYAMAN (A.A) - Hacı adayları, Adıyaman Müftülüğünün düzenlediği hac seminerinde, Kabe maketi etrafında tavaf provası yaptı.
     Müftülük bahçesindeki prova çerçevesinde hacı adaylarına ihrama nasıl girecekleri ve Kabeyi nasıl tavaf edecekleri uygulamalı olarak anlatıldı. Bahçede kurulan Kabe maketi etrafında tavaf provası yapan adaylar, okunacak duaları da hep birlikte tekrarladı.
     Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl kendilerine hac ibadetini yerine getirmek için 8 bin 154 kişinin başvuruda bulunduğunu söyledi.
     Başvuranlardan kurayla belirlenen 480inin hacca gideceğini belirten Öztürkçü, bunlardan 290ının Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara yolculuk edeceğini ifade etti.
     Adıyamandan geçen yıl hacca 638 kişinin gittiğini, bu yıl sayının ek kontenjan verilmemesi nedeniyle düştüğünü aktaran Öztürkçü, ildeki hacı adaylarının 22 Eylülde hacca gideceğini belirtti.
     Hacı adaylarına yönelik düzenlenen uygulamalı seminerin önemine de değinen Öztürkçü, teorik bilgilerle pratiğin ayrı şeyler olduğunu, seminerle adaylara teorik bilgilerini nasıl uygulayacaklarını gösterdiklerini vurguladı.
     Öztürkçü, seminerin adayların ibadetlerini yerine getirirken acemilik çekmesini önlemeyi amaçladığını kaydetti.
     Çok heyecanlı ve mutlu olduklarını belirten hacı adayları ise seminerin kendileri için çok faydalı olduğunu ifade ederek, Allah gitmeyenlere de nasip etsin düşüncelerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Hacı adaylarına tavaf provası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER