Hadrianaupolis Antik Kentinin turizme kazandırılması

Hadrianaupolis Antik Kentinin turizme kazandırılması -Belediye Başkanı Baş: -Kazılarda ortaya çıkartılan Kilise Anın üzeri bir an önce kapatılmalı


KARABÜK (A.A) - Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş, Eskipazar ilçesindeki Hadrianaupolis Antik Kentindeki kazı çalışmalarına ilişkin, Kazılarda ortaya çıkartılan Kilise Anın üzeri bir an önce kapatılmalı dedi.
     Baş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce yapılan kazılarda ortaya çıkartılan buluntuların korunamadığını, son 2 yıldır bu buluntuları kurtarma ve koruma işleriyle uğraştıklarını söyledi.
     Bu alanın hemen turizme açılması gerektiğini vurgulayan Baş, İlçemizin makus talihini yenecek alanlardan birisi turizmdir. Bu alanı turizme açtığımızda ilçemizde çok önemli bir inanç turizmi oluşacak. MÖ 1. yüzyılda kurulduğu ve MS 8. yüzyıla kadar yerleşim amacıyla kullanıldığı tahmin edilen Hadrianaupolisde, Anadoluda örneklerine hiç görülmeyen bazı zemin mozaikleri var. Kazılarda ortaya çıkartılan Kilise Anın üzeri bir an önce kapatılmalı. Bu konuyu yakından takip ediyorum. Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu konuyu görüşüyor. Buradan onay çıkar çıkmaz hemen çalışmalar başlatılmalı diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Hadrianaupolis Antik Kentinin turizme kazandırılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER