Hakkaride Varlığını Hisset ve Onu İfade

Hakkaride Varlığını Hisset ve Onu İfade Et projesi


HAKKARİ (A.A) - Hakkari Üniversitesi, Varlığını Hisset ve Onu İfade Et projesini hayata geçiriyor.
     Hakkari Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca yürütülen gençlik programı kapsamında ve Avrupa Komisyonundan sağlanan hibeyle hazırlanan Varlığını Hisset ve Onu İfade Et projesinin hayata geçirileceği belirtildi.
     Açıklamada, şunlara yer verildi:
     Hakkarili gençler, Polonya ve İtalyadan gelen gençlerle ifade özgürlüğüyle ilgili düşündüklerini karşılaştıracak, düşüncelerini paylaşacak. Projeyle Hakkari, İtalya ve Polonyadan katılımcılar bir araya gelecek ve kültürel bir köprü kurulacak. Proje, gençlerin ifade özgürlüğüyle ilgili farkındalığını artırmak ve bu konuyla ilgili kanuni haklarının bilincinde olmaları sağlamayı amaçlamakta. Projeyle gençlerin toplumda kendini özgürce ifade edebilen bireyler olarak var olmalarına yardımcı olmak, onları topluma entegre etmek, ifade özgürlüğüyle ilgili düşündüklerini diğer ülkelerin gençlerinin düşünceleriyle karşılaştırmalarını sağlayarak, artılarını ve eksilerini görmeleri sağlanacak.
     Hakkariden projeye katılan 14 gencin, Polonya ve İtalyadan gelecek 25 gençle bir araya geleceği ve ifade kürsüsü, resim yarışması, şiir yarışması, günlük gazete çıkarma gibi etkinlikler düzenleneceği bildirildi.
    
     Muhabir: Yılmaz Kazandıoğlu / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Hakkaride Varlığını Hisset ve Onu İfade Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER