Halfeti film platosuna dönüştü

Halfeti film platosuna dönüştü -Birecik Barajının yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan Şanlıurfanın Halfeti ilçesi, adını bölgedeki endemik bitkiden alan Kara Gül dizisinin çekimlerine ev sahipliği yapıyor -


ŞANLIURFA (A.A) - Eşber Ayaydın - Birecik Barajının yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan Şanlıurfanın Halfeti ilçesi, adını bölgedeki endemik bitkiden alan Kara Gül dizisinin çekimleri dolayısıyla adeta film platosuna dönüştü.
     Çekimlerine birkaç gün önce başlanan dizi, Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki bir kadının dönüşüm ve hayata tutunma hikayesini konu alıyor.
     Yönetmenliğini Murat Saraçoğlunun yaptığı dizide başrolleri, Yavuz Bingöl, Özcan Deniz, Mesut Akusta, Ece Uslu ve Şerif Sezer gibi sanatçılar paylaşıyor.
     Dizinin çekimlerine, ilçe halkının yanı sıra şehri ziyarete gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler de ilgi gösteriyor.
     İlçenin farklı bölgelerinde oluşturulan platolarda çekimi yapılan dizinin ilk bölümü bu ay içerisinde izleyiciyle buluşacak.
    
     -İstanbulda başlayıp devam edecek-
    
     Yönetmen Murat Saraçoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kara Gül dizisinde, bir kadının dönüşüm ve hayata tutunma hikayesinin anlatıldığını belirterek, İstanbulda başlayan dizinin daha sonraları Halfetiye taşınacağını söyledi.
     Dizinin kalabalık bir kadroya sahip olduğunu aktaran Saraçoğlu, çekimler için yeni dekorlar yapıldığını ve bazı evlerin düzenlendiğini belirtti.
     Yöre insanlarının kendilerine çekimler sırasından çok nazik davrandığını dile getiren Saraçoğlu, ancak hava şartları ve çekimlerin yapıldığı mekanlara tekneyle ulaşımın kendilerini zorladığını kaydetti.
    
     -Çok sevdik, çok beğendik-
    
     Dizide, Kendal Ağa karakterini canlandıran Mesut Akusta da Halfetiye ilk kez geldiğini ve şehri çok beğendiğini söyledi.
     Dizide fıstık tarlaları olan bir ağayı oynadığını belirten Akusta, şöyle devam etti:
     Rolümü çok seviyorum. Senaryo da çok güzel yazılmış. Biraz zor şartlarda çalışıyoruz çünkü havanın ne olacağını bilemiyoruz. Her an değişebiliyor ama Halfeti, Fırat boyunca şahane bir yer. Herkesin gelip görmesi gereken bir yer, hem tarihi açıdan hem de suyun altında kalan köyler ve kasabalar açısından. Biz çok sevdik, çok beğendik. İnşallah işimiz de uzun sürer ve burada uzun süre kalırız.
     Çalışmaların keyifli bir şekilde devam ettiğini aktaran Akusta, yörenin yemeklerini de çok beğendiklerini ifade etti.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Halfeti film platosuna dönüştü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER