HAS Parti Genel Sekreteri Arslan:

HAS Parti Genel Sekreteri Arslan: -TFFnin, aylardır tartışılan futbolda şike olayı ile ilgili almış olduğu son kararların, hiçbir şekilde, kamuoyu vicdanında kabul gördüğü ve göreceği kanaatinde değiliz


YOZGAT (A.A) - HAS Parti Genel Sekreteri Kazım Arslan, TFFnin, aylardır tartışılan futbolda şike olayı ile ilgili almış olduğu son kararların, hiçbir şekilde, kamuoyu vicdanında kabul gördüğü ve göreceği kanaatinde değiliz dedi.
     Arslan, HAS Parti Yozgat İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, futbolda şike davsında 16 takımın birden PFDKya sevk edilmiş olmasının, olayı ciddiyetten uzaklaştırma ve sulandırma çabasından başka bir anlamının olmadığını söyledi.
     Yönetmelik değişikliği şikesiyle, adaletin katledildiğini savunan Arslan, bundan sonra çıkacak kararın, adalet ve hukuk ölçüsüyle verildiğini hiç kimsenin iddia edemeyeceğini öne sürdü.
     Hükümetin de futbolda şike olaylarında birinci derecede zan altında olduğunu iddia eden Arslan, şunları söyledi:
     TFFnin, aylardır tartışılan futbolda şike olayı ile ilgili almış olduğu son kararların, hiçbir şekilde, kamuoyu vicdanında kabul gördüğü ve göreceği kanaatinde değiliz. Bilindiği gibi, şike olayı ilk gündeme geldiğinde, AK Parti hükümeti, TBMMyi derhal toplayarak, şike cezalarını hafifleten bir yasa değişikliğini onaylamıştı.
     O günlerde yaptığımız bir basın açıklamasında bunun yanlış olduğunu, ifade etmiştik. O gün AK Parti hükümetince başlatılan şikeye ortak olma ve sulandırma süreci, hükümetin olağanüstü çabasıyla atanıp seçtirilen bugün ki TFF tarafından tamamlanmış olmaktadır. İktidarı ve muhalefetiyle TBMMde bulunan siyasi partiler, belki oy uğruna, belki bir güç uğruna bu adaletsizlik karşısında sessiz kalmaktadırlar.
     Bazı bakanların, milletvekillerinin ve diğer siyasilerin, o günden beri süren sessizliklerinin son derece anlamlı ve manidar olduğunu savunan Arslan, makam, mevki, güç ve iktidar uğruna adalet duygusunun bir defa daha yok edildiğini sözlerine ekledi.
     (ÖG-ORC-İÇR-JM)
<< Önceki Haber HAS Parti Genel Sekreteri Arslan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER