Hastane koridorunda fotoğraf sergisi

Hastane koridorunda fotoğraf sergisi -Mersinde, bir hemşire çektiği fotoğrafları Anadoludan İzlenimler adlı sergi ile hastalar ve refakatçilerin beğenisine sundu


MERSİN (A.A) - Mersinde, bir hemşire çektiği fotoğrafları hastane koridorunda açtığı Anadoludan İzlenimler adlı sergiyle hasta ve refakatçilerin beğenisine sundu.
     Yaklaşık 6 yıl önce başladığı fotoğrafçılıkta bugün kadar çeşitli karma sergilere katılan ve birçok ödül alan hemşire Olcay Sarıkaya, Anadolunun çeşitli yerlerinde çektiği fotoğraflardan oluşan sergisini, görev yaptığı Mersin Devlet Hastanesinde açtı.
     Sarıkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceleri resimle ilgilendiğini, arkadaşlarının çektiği gün batımı ve gün doğumu fotoğraflarının ilgisini çekmesi üzerine fotoğrafçılığa yöneldiğini söyledi.
     Malatyada görev yaptığı dönemde fotoğrafçılık konusunda kitap okuyarak ve CD izleyerek kendisini geliştirdiğini belirten Sarıkaya, Fotoğrafın resim kadar keyif verdiğini görünce kendimi geliştirdim. Fotoğrafı tercih etmemde, resme göre daha dışa dönük ve sosyal olması etken oldu. Ayrıca gezmeyi seviyorum dedi.
     Mersine tayini çıkınca Mersin Fotoğraf Derneği (MFD) bünyesinde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Sarıkaya, Belgesel tarzda fotoğrafları seviyorum. Gezmeyi sevdiğim için Türkiyenin değişik yerlerine giderek çeşitli fotoğraflar çekiyorum. Hedefim Türkiyedeki tarihi yerleri gezerek, dünya literatürüne girecek şekilde fotoğrafları kitap haline getirmek diye konuştu.
     Hastanede gerek tedavi gören gerekse hastalara refakat eden insanların sanat gösterisini izlemeye vakitleri olmadığı düşüncesinden yola çıkarak hastane koridorunda sergi açmaya karar verdiğini anlatan Sarıkaya, serginin 16-17 Haziran tarihlerinde de İçel Sanat Kulübünde sanatseverlerin beğenisine sunulacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Veli Gürgah / Süleyman Tıraş / Ali Güreli
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Hastane koridorunda fotoğraf sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER