Hastane personeline işitme eğitimi verildi

Hastane personeline işitme eğitimi verildi


ISPARTA (A.A) - Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde, il genelindeki hastanelerde görevli 20 personele Yenidoğan İşitme Tarama Sertifikasyon Eğitimi Kursu verildi.
     Sağlık Bakanlığı İşitme Tarama Programı Saha Koordinatörü Prof. Dr. Murat Yarıktaş, hastanenin konferans salonunda düzenlenen kursta yaptığı konuşmada, her bin yenidoğan bebeğin üçünde işitme kaybı görüldüğünü belirtti.
     Bu hastaların ilk aylarında işitme taraması programında gerekli testlere tabi tutulması ve işitme kaybı şüphesi olması halinde tedavi altına alınması gerektiğini ifade eden Yarıktaş, "Bu tür hastalarda ilk 3 ay içinde tanısı konularak işitme rehabilitasyonuna başlanabilirse normal duyan çocuklara yakın işitme ve konuşma gelişimi olabilmektedir. Bunun için ilk 2 yaş çok önemli, maalesef 4 yaşından sonra işitsel gelişme durduğu için yapılabilecekler çok azalmaktadır" dedi.
     "İlk 3 ayda tanı konmalı en geç 6ncı ayda işitme rehabilitasyonuna başlanmalıdır" diyen Yarıktaş, bunun için Sağlık Bakanlığının yapmış olduğu İşitme Tarama Programı ile işitme kaybı şüphesi olan bebeklerin tespit edildiğini,tedavi gerekmesi halinde gecikmeden rehabilitasyona başlanması gerektiğini kaydetti.
     Söz konusu kursun Ispartadaki tüm hastanelerde testlerin standardizasyonunu sağlayabilmek için Sağlık Bakanlığının isteği doğrultusunda verildiğine dikkati çeken Yarıktaş, kursiyerlere bu anlamda hem teorik hem de pratik eğitim verildiğini söyledi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Hastane personeline işitme eğitimi verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER