Hastanedeki güvenlik görevlisine bıçaklı saldırı iddiası

Hastanedeki güvenlik görevlisine bıçaklı saldırı iddiası


İZMİR (A.A) - Sağlık-Sen İzmir Şubesi, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Serviste çalışan bir güvenlik görevlisinin hasta yakını tarafından bıçaklı saldırıya uğradığını iddia ederek olayı kınadı.
     Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis önünde basın açıklaması yapan Sağlık-Sen İzmir Şubesi Başkan Yardımcısı Asiye Metecan, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının artarak devam ettiğini belirtti.
     Metecan, acil servise gelen bir hasta yakınının tartıştığı güvenlik görevlisi Mahir Hatısaruyu bıçakladığını dile getirerek sağlık çalışanlarının can güvenliğinin olmadığını savundu.
     Asiye Metecan açıklamasında şunları söyledi:
     Bu saldırıda tek tesellimiz herhangi bir can kaybının olmamasıdır. Sağlıkçılar olarak artık tek teselliyi can kaybının olmamasında bulmak istemiyoruz. Şiddet eylemi her kim tarafından ve her ne sebeple yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili saldırılar hiçbir şekilde kabul edilemez. Şiddet olayları karşısında Sağlık Bakanlığı ile birlikte tüm tarafları, sağlıkta şiddetle mücadele konusunda daha etkin, caydırıcı ve önleyici tedir almaya davet ediyoruz.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Hastanedeki güvenlik görevlisine bıçaklı saldırı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER