Hatayda taşkınlara karşı önlemler

Hatayda taşkınlara karşı önlemler


HATAY (A.A) - Hatayda kış mevsiminde, yağışlar karşısında olası bir taşkın yaşanmaması için Amik Ovasında yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı.
     Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansında (DOĞAKA) düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, daha önce yaşanan taşkın olaylarının bir daha tekrar etmemesi için ovada yürütülen çalışmalar kapsamında, kanalların temizlendiğini, bentlerin yıkıldığını, seddelerdeki yırtıkların onarıldığını belirtti.
     Büyük Karaçay Barajının da bu anlamda bölgeye önemli katkıları olacağını ve 35 bin dekar arazinin sulanmasına imkan vereceğini belirten Lekesiz, barajın yapım işinin sağlıklı bir şekilde devam ettiğini, 2013 yılı sonunda su tutulmaya başlanılacağını belirtti.
     Lekesiz, Antakya ile Samandağ ilçeleri başta olmak üzere ilgili belde ve köylere içme suyu sağlayacak projenin yapım ihalesinin de bu yılın sonlarında veya 2013 yılının başında başlatılacağını ve 2013 yılı sonlarında da önemli ölçüde tamamlanmış olacağını kaydetti.
     Proje kapsamında sulama işinin de ihale edileceğini kaydeden Lekesiz, alınan önlemlerin yanı sıra barajların da devreye girmesi ile beraber, gerek hava alanında gerekse ovada taşkın riskinin hemen hemen kalmayacağını da dile getirdi.
     Toplantıya, Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, DSİ 6. Bölge Müdürü Nevzat Aksu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Muhittin Şahin, İlçe Kaymakamları, İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Halil Yücelen, DSİ yetkilileri, Hatay Hava Limanı Meydan Müdürü Metin Keskinöz, Antakya Ziraat Odası Başkanı Abdulhay Denizli, ilçe sulama birlikleri ve ilçe kooperatif birliklerinin başkanları katıldı.
    
     Muhabir: Emin Sansar / Abdulgafur Kılıç
     Yayıncı: Ali Güreli
<< Önceki Haber Hatayda taşkınlara karşı önlemler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER