BES, ulaşım yardımının kaldırılmasına tepki gösterdi

BES, ulaşım yardımının kaldırılmasına tepki gösterdi


ANTALYA (A.A) - Büro Emekçileri Sendikası (BES) Antalya şubesi, ulaşım yardımının kaldırılmasına tepki gösterdi.
     Adalet Bakanlığının 14 Kasımda yayınladığı genelgeyle hukuki ve ekonomik sebeplerle 2013 yılından itibaren yargı çalışanlarına ulaşım için bilet yardımını uygulamasını kaldıracak olmasına, Büro Emekçileri Sendikası (BES) Antalya Şubesi tepki gösterdi.
     Antalya Adliyesi önünde bir araya gelen BES üyeleri adına konuşan Antalya Şube Sekreteri Ayşe Şimşek, kazanılmış bir hak olan ulaşım yardımının kaldırılmaması gerektiğini söyledi. Yargı emekçileri olarak gece gündüz demeden çalıştıklarını, ancak yoksulluk sınırı altında ücret aldıklarını savunan Şimşek, çalışanların yarıdan fazlasının kadın olduğunu, Adalet Bakanlığında kreş taleplerinin görmezden gelindiğini kaydetti.
     Şimşek, son çıkarılan kararnameyle fazla mesai ücretlerinin ödenip ödenmemesinin Bakanlar Kurulunun takdirine bırakıldığını ifade ederek, şunları söyledi:
     Bugüne kadar fazla mesailere ilişkin hiçbir yetkiliden açıklama gelmemiştir. Adliyelerdeki iş yükünün her geçen gün artması nedeniyle yargı emekçileri çoğu zaman mesai bitiminde ve hafta sonlarında çalışmak zorunda kalmaktadır. Fazla çalışma ücreti kaldırılsa dahi çalışanların iş yoğunluğundan mesai yapmaya zorlanacaklarını biliyoruz. Sendika olarak öncelikli talebimiz çalışanların sırtındaki iş yükünün azaltılarak fazla mesai yapılmasına gerek kalmayacak bir iş düzeninin oluşturulmasıdır.
    
     Muhabir: Süleyman Elçin
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber BES, ulaşım yardımının kaldırılmasına tepki gösterdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER