Hatay Mikrofinans Programı toplantısı Dörtyolda yapıldı

Hatay Mikrofinans Programı toplantısı Dörtyolda yapıldı


HATAY (A.A) - Hatay Valiliğinin kırsal ve kentsel gelişimin sağlanması ve bu bölgelerde yaşayan özellikle maddi durumu yetersiz kadınlara kredi imkanı sağlamak, küçük çaplı işlerle fakirliğin azaltılmasını hedeflendiği Hatay Mikrofinans Programı toplantısı Dörtyolda yapıldı.
     Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, toplantıda yaptığı konuşmada, yoksulluğun tüm dünya ülkelerinin ortak sorunu olduğunu belirtti.
     Lekesiz, kadınların aile ekonomisine katkı sağlaması ve kendi işlerini kurmalarına yönelik olan mikrofinans kredilerinden mutlaka faydalanması gerektiğini kaydetti.
     Vali Lekesiz, ayrıca bu tür destek programlarına kaymakamların, belediye başkanlarının ve iş adamlarının destek vermesini istedi.
     Mikrofinans Programı Kahramanmaraş Bölge ve İç Denetim Müdürü Mustafa Pehlivan da Hatay Valiliği Mikrofinans Programı uygulamasında bin 744 üyeye elişi, örgü yapımı ve satımı, bakkaliye, aksesuar, kozmetik, nakış, ayna süsleme, resim yapımı, simit yapım satımı, kıyafet, mutfak eşyası, hayvan besiciliği, tuhafiye ve salça yapımı gibi çeşitli işlerde kredi desteği verildiğini söyledi.
    
     Muhabir: Salim Taş / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Hatay Mikrofinans Programı toplantısı Dörtyolda yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER