Hem hayır hem de tatbikat yaptılar

Hem hayır hem de tatbikat yaptılar -Türk Kızılayı Batı Karadeniz Afet Yönetim Merkezi, olumsuz arazi şartlarına uyum sağlayabilmek amacıyla seyyar mutfakta yemek pişirme tatbikatı yaptı -Ekiplerin hazırladığı sıcak yemekler,


DÜZCE (A.A) - Türk Kızılayı Batı Karadeniz Afet Yönetim Merkezi, olumsuz arazi şartlarına uyum sağlayabilmek amacıyla seyyar mutfakta yemek pişirme tatbikatı yaptı, ekiplerin hazırladığı sıcak yemekler yetiştirme yurdundaki öğrencilere ikram edildi.
     Kızılay ekipleri, Düzce Kalıcı Konutlar 8. bölgedeki Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Erkek Yetiştirme Yurdunun bahçesine seyyar mutfak kurdu. Olumsuz arazi koşullarına uyum sağlamak amacıyla düzenlenen tatbikatta, ekipler kısa sürede sıcak yemekler hazırladı.
     Tatbikatı başarıyla tamamlayan ekipler, hazırladıkları yemekleri yetiştirme yurdundaki öğrencilere ikram etti.
    
     -Hem hayır hem de tatbikat-
    
     Batı Karadeniz Afet Yönetim Merkezi Müdürü Mustafa Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seyyar mutfakların yemek pişirme tatbikatını başarıyla tamamladığını söyledi.
     Her ay düzenli şekilde tatbikat yaptıklarını vurgulayan Yılmaz, Herhangi bir yerde afet olduğu takdirde hazır olalım, bir eksiğimiz var mı, görelim istiyoruz. Sertifikalı aşçılarımızın dışında, mecbur kaldığımızda yedek personel yetiştirmek, yedek personele sertifika kazandırmak için, Kızılay personelinin de çalışmalara katılımını sağlıyoruz. Bir nevi kendimizi geliştirme tatbikatı diye konuştu.
     Ekiplerin hazırladığı yemekleri yetiştirme yurdundaki öğrencilere vererek hayır işlemenin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Yılmaz, Hem buraya katkımız olsun hem de tatbikatımızı gerçekleştirmiş olalım dedik. Bundan sonra her ay yemek ihtiyacı olan bir yerde tatbikatlarımızı sürdürmeyi düşünüyoruz şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Barış Zengin / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Hem hayır hem de tatbikat yaptılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER