Hematoloji Derneği Başkanı Sönmez, Trabzon

Hematoloji Derneği Başkanı Sönmez, Trabzon Valisi Kızılcıkı ziyaret etti


TRABZON (A.A) - Hematoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sönmez, Trabzon Valisi Recep Kızılcıkı ziyaret etti.
     Kızılcık, Hematoloji Derneği Başkanı Sönmez, yönetim kurulu üyeleri ve hematoloji hastası çocukları Valilik B Toplantı Salonunda kabulü sırasında yaptığı konuşmada, ziyaretin kendisini mutlu ettiğini söyledi.
     Derneğin yaptığı hizmetin, insanlık adına önemli olduğunu belirten Kızılcık, İnsanın, hele hele daha dünyaya yeni gelen yavrumuzun zor anında onlarla beraber olmak çok önemli. Onların bir gülümsemeyi özledikleri, anne ve babalarının onların bir gülümsemesi için dünyaları verebilecek durumda oldukları anda onların yanında olmanız çok önemli dedi.
     Hematoloji Derneği Başkanı Sönmez, Karadeniz Hemofili Derneğinin yaklaşık 15 yıl önce kurulduğunu ifade ederek, Hemofili hastalığı çocukluktan başlayıp genellikle erişkin yaşlarda devam eden bir kanama bozukluğudur. Maalesef kanamamız ömür boyu devam ettiği için toplumda şekerli bir takım neslin gelişmesine yol açıyor. Bunu engellemek içinde biz tedavileri çocukluk çağında başlayıp artık hedefimiz şekersiz, normal sağlıklı bireyler ortaya çıkarmak diye konuştu.
     Trabzonda bir ilki gerçekleştirdiklerini vurgulayan Sönmez, şöyle devam etti:
     Yaklaşık bir yıl önce ilk defa Hemofili Derneğinin yönetiminde hemofiliyi hayatta ilk defa duyan insanlar birlikte oldular. Hiç hemofiliyi bilmeyen, ama hemofiliye yardım için gönüllü olan arkadaşlarla beraber yeni bir yapılanma oluşturduk. Hekim olarak, hasta olarak, hasta ailesi olarak bizlerle beraber olmaları bizi çok daha mutlu etti.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Hematoloji Derneği Başkanı Sönmez, Trabzon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER