Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı

Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı -Gaziantep Valisi Ata: -Hıdrellez, Türk dünyasında olduğu gibi ülkemizde de sevinç ve coşkuyla kutlanmaktadır


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Valisi Erdal Ata, Hıdrellezin Türk dünyasında olduğu gibi Türkiyede de sevinç ve coşkuyla kutlandığını bildirdi.
     Vali Ata, Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, tarihi boyunca doğayla uyumlu ve iç içe bir hayat süren Türk milletinin bin yıllık tarihinin zengin kültürel miraslarından biri olan ve asırlardır kutlanan Hıdrellezi özüne uygun olarak koruduğunu ve kuşaktan kuşağa aktardığını belirtti.
     Halk arasındaki yaygın inanışa göre Hızır ve İlyas Peygamberin yeryüzünde buluştukları gün olarak bilinen Hıdrellezin bolluk, bereket ve sıcak yaz günlerinin habercisi olarak kabul edildiğini ifade eden Ata, şunları kaydetti:
     Farklı zamanlarda, farklı isimler altında kutlansa da Hıdrellez motiflerine pek çok yerde rastlamak mümkündür. Bugün, Türkiyenin her yerinde coşkuyla kutlanan Hıdrellez, insanlara doğayla iç içe olmayı sevdiren, yardımlaşmayı destekleyici yönleri ve özellikleriyle yaşatılması ve geleceğe taşınması gereken güzel geleneklerimizden birisidir. Dostluğu, kardeşliği pekiştiren ve doğa sevgisini bizlere hatırlatan Hıdrellez Bayramının Gaziantepli hemşehrilerime sağlık, mutluluk, huzur, kazanç ve uğur getirmesini diliyorum.
     (GÖZ-SEÇ)
<< Önceki Haber Hıdrellez Kültür ve Bahar Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER