Hıdrellez kutlamaları

Hıdrellez kutlamaları -Kutlamalar kapsamında protokol üyeleri niyet çekti, yumurta kırmaca oynadı -Edirne Valisi Duruer: "Burası Osmanlı yadigarı fakat vakıfların son derece perişan halde olması beni rahatsız ediyor. Bu vesileyle tepk


EDİRNE (A.A) - Edirnede geleneksel Kakava - Hıdrellez Şenlikleri kapsamında, protokol üyeleri niyet çekilişine ve yumurta kırma yarışmasına katıldı.
     Edirne Belediyesince, Saraçlar Caddesinde düzenlenen şenliklerin 2. gününde, Edirne Belediye Bandosu konser verdi. Protokol üyelerinin konser alanına gelmesinin ardından niyet çekilişine geçildi. Edirne Valisi Hasan Duruer, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve diğer protokol üyeleri, niyet küpünden çektikleri niyetleri okudu. Daha sonra renk renk boyanmış Kakava yumurtalarından seçen Duruer ve Sedefçi, yumurta kırma yarışında karşı karşıya geldi. Sedefçinin elindeki yumurtayı kıran Duruer, daha sonra karşılaştığı Milletvekili Gürkanın da elinde tuttuğu yumurtayı kırdı.
     Vali Duruer, basın mensuplarıyla yaptığı yumurta kırma yarışmasını ise kaybetti.
    
     -Duruerin, Vakıflar Bölge Müdürünün randevu talebini reddettiği iddiası-
    
     Etkinliklerin ardından bir basın mensubu, Vali Duruere, Vakıflar Haftası kutlamaları kapsamında randevu talep eden Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Hayati Binleri makamında kabul etmediği yönünde iddiaları sordu.
     Vali Duruer, her kurumun üzerine düşen vazifeyi yerine getirmesi gerektiğini ifade ederek, "Edirnede vakıf eserlerine baktığınız zaman hangi durumda olduğunu Vakıflar Bölge Müdürü Binlere sormanızda fayda var. Söylenecek çok fazla bir şey yok. Her kurum üzerine düşen vazifeyi yerine getirecek. Burası Osmanlı yadigarı, fakat vakıfların son derece perişan halde olması beni rahatsız ediyor. Bu vesileyle tepkimi dile getirdim" dedi.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Hıdrellez kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER