Hijyen kurallarına uymayan yemek fabrikası mühürlendi

Hijyen kurallarına uymayan yemek fabrikası mühürlendi


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İzmit Belediyesine bağlı zabıta ekipleri ile İzmit İlçe Tarım Müdürlüğüne bağlı ekipler, birlikte yaptıkları denetim sonucu hijyen kurallarına uymayan ruhsatsız yemek fabrikasını mühürledi.
     İzmit Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, İzmit Belediyesine bağlı zabıta ekiplerinin iş yeri denetimlerine ara vermeden devam ettiği belirtilerek, son olarak Büyükşehir Belediyesi ve İzmit İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin, Yeşilova Mahallesi Turan Güneş Caddesi Burçak Sokakta faaliyet gösteren yemek fabrikasını denetlediği ifade edildi.
     Açıklamada, yapılan denetim sonucu hijyen kurallarına aykırı çalışma koşullarının tespit edildiği anlatılarak, şu ifadelere yer verildi:
     İş yeri temizliği, çalışanların kurallara uygunluğu ve kullanılan malzemelerin yanı sıra iş yerinde dolaşan tavuklar ekiplere Bu kadar da olmaz dedirtti. Ekipler, asgari hijyen şartlarına uymayan ayrıca ruhsatı bulunmayan iş yeriyle ilgili yasal işlem gerçekleştirip, iş yerini mühürledi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen İzmit Belediyesi Zabıta Müdürü Muhammet Ergin ise halk sağlığını tehlikeye atan şahıs ve kurumlara göz açtırmayacaklarını vurgulayarak, konuyla ilgili çalışmalarını titizlilikle sürdüreceklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Yunus Emre Günaydın
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Hijyen kurallarına uymayan yemek fabrikası mühürlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER