Hisarcıklıoğlu, Marcon ve Karacan devletin zirvesiyle

Hisarcıklıoğlu, Marcon ve Karacan devletin zirvesiyle görüştü


ESKİŞEHİR (A.A) - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Fransa Odalar Birliği (CCI France) Başkanı Andre Marcon ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Harun Karacan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile bir araya gelerek, Fransa ile Türkiyenin ekonomik ilişkilerini değerlendirdi.
     TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, CCI France Başkanı Marcon ve Karacan ile birlikte devlet erkanına bir dizi ziyarette bulundu.
     Hisarcıklıoğlu, Marcon ve Karacan ilk ziyaretini Cumhurbaşkanı Abdullah Güle gerçekleştirdi. Görüşme Ankarada Cumhurbaşkanı Gülün ev sahipliğinde gerçekleşti.
     Gül, toplantıdaki konuşmasında, Fransa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği ile TOBBun yakın işbirliğinin memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, ikili ilişkilerin daha da artması gerektiğini vurguladı.
     Karacan ise Eskişehirin yatırım iklimi ve potansiyellerini anlattı
     CCI France Başkanı Marcon da, görüşmelerin Türkiye ile Fransa arasındaki ekonomik ilişkilerin geleceğine katkı sağlamasını temenni ettiğini belirterek, CCI Franceın ikili ekonomik ve ticari ilişkilerin daha da ilerletilmesi için çaba gösterdiğini ve bu bağlamda TOBB ile yakın işbirliği içinde olduklarını kaydetti.
     Hisarcıklıoğlu, Marcon ve Karacan, daha sonra TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi.
     Görüşmelerde, Fransa ile Türkiyenin ekonomik ilişkileri, Türkiyenin AB Üyeliğinde Fransanın tavrı, vize sorunu değerlendirildi.
     Eskişehirin yatırım için çok büyük fırsatlar sunduğunu ifade eden Karacan, Marcona Eskişehir ekonomisinin dinamikleri, yatırım fırsatları ve potansiyelleri hakkında bilgi verdi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Hisarcıklıoğlu, Marcon ve Karacan devletin zirvesiyle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER