Hrant Dinkin ölümünün 6. yılı

Hrant Dinkin ölümünün 6. yılı -Gazeteci Hrant Dink, doğum yeri Malatyada anıldı


MALATYA (A.A) - Uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden gazeteci Hrant Dink, ölümünün 6. yılında doğum yeri Malatyada anıldı.
     İnsan Hakları Derneği (İHD) Malatya Şubesi öncülüğünde, Eğitim-Sen Toplantı Salonunda Hrant Dink ile ilgili slayt ve belgesel gösterimi yapıldı. Çeşitli sivil toplum örgütlerine üye bir grup, daha sonra Milli Egemenlik Caddesi Ofis Kavşağında toplanarak, Hrant Dinkin doğduğu Çavuşoğlu Mahallesindeki Taşhoron Kilisesine doğru sloganlar atarak yürüdü.
     Kilise önünde toplanan grup, burada Hepimiz Hrantız, hepimiz Ermeniyiz şeklinde slogan attı. Hrant Dinkin fotoğrafı önüne mumlar ve kırmızı karanfiller koyan grup adına İHD Malatya Şube Sekreteri Ramazan Kuzu, açıklama yaptı. Kuzu, insan hakları savunucuları olarak adalet istediklerini söyledi.
     Eski bakanlardan Fikri Sağlar da Türkiyede demokrasi, eşitlik ve özgürlüğü yerleştireceklerini belirterek, Bu ülke, bugün ne güzel tesadüftür ki senin açtığın yolda barışla karşı karşıya. Yeni bir barış dönemi başladı. Bu dönem, Türkiyenin daha da büyümesi, Kürdüyle, Türküyle, Ermenisiyle, Lazıyla, Çerkeziyle kucaklaşması için başlayan yeni bir heyecanlı dönem olacaktır. Seni anıyoruz, önünde saygıyla eğiliyoruz diye konuştu.
     Anma programına, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da katıldı.
     Grup, açıklamaların ardından dağıldı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Hrant Dinkin ölümünün 6. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER