Hurmacılar ramazan ayına hazır

Hurmacılar ramazan ayına hazır -Konyada hurma satan firmalar, ramazan ayı başlamadan vatandaşların hurma taleplerini karşılamak için hazırlıklarını tamamladı


KONYA (A.A) - Konyada hurma satışı yapan firmalar, ramazan ayında vatandaşların hurma talebini karşılamak için hazırlıklarını tamamladı.
     20 yıldır hurma satışı yapan bir firmanın yetkilisi İhsan Yıldırım, ramazan ayınının bu yıl mevsim itibariyle hurmanın ve hurma çeşidinin en bol olduğu mevsime denk geldiğini belirterek, Ayrıca insanımızda ramazanda hurma kültürü çok farklı. Neredeyse her iftar sofrasında mutlaka bulunuyor. Bu nedenle çeşidi bol tutuyoruz dedi.
     Ramazan için hazırlıklarını günler öncesinden tamamladıklarını dile getiren Yıldırım, şunları kaydetti:
     Şu an yaş hurmadan, dal hurmaya kadar her çeşitten hurmamız fazlasıyla mevcut. Stok olarak insanımıza cevap vermek adına elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalıştık. Ayrıca insanımızda hurma bilinci oluşsun istiyoruz. Vatandaşlarımızın ilgisi oldukça iyi. Bu ilgi ramazanın 15inci gününe kadar artarak devam eder. Fiyat konusunda da bir anormallik yok. Geçen yılın aynı fiyatlarından satış yapıyoruz. Medineden getirttiğimiz hurmaları soğuk hava depolarımızda depoluyor ve vatandaşlarımıza en hijyenik biçimde sunuyoruz
    
     -Kan şekeri ve metabolizmayı düzenliyor-
    
     Hurmanın insan sağlığına birçok faydası olduğunu ifade eden Yıldırım, Özellikle beyni dinlendirdiği söylenir. Ayrıca aç karına tüketildiğinde kan şekeri ve metabolizmayı düzenliyor. Vücudun dengesini sağlıyor. Peygamber Efendimiz, 3 hurmayla oruç tutuyormuş. Bundan ötesi olamaz sanırım diye konuştu.
    
     - Hurma fiyatları-
    
     Hurma fiyatlarının 5 liradan 100 liraya kadar çıkabildiğini belirten Yıldırım, şunları ifade etti:
     Her bütçeye uygun hurmamız mevcut. Örneğin İran Rabbi ve Bağdat hurmasının kilosu 5 liradan satılıyor. Vatandaşımızın en çok tercih ettiği mebrum cinsi hurmalarımız 18 liradan satışa sunuluyor. Tunustan gelen hurmamız 14 liradan satılıyor. Cezayirden gelen dalında hurmalarımızın kilogramını 30 liradan satıyoruz. Taze şoklanmış hurmalarımız 11 ile 20 lira arasında değişiyor. Peygamber hurması da denilen acve türü hurmalarımız ise 60 liradan 100 liraya kadar satışa sunulmuş durumda.
    
     Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner / Çağrı Sel
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Hurmacılar ramazan ayına hazır Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER