Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler

Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler -Saadet Partisi İzmir Gençlik Kolları Konak Meydanında eylem yaptı


İZMİR (A.A) - Saadet Partisi İzmir İl Gençlik Kolları, Hz. Muhammede hakaret içeren filmi protesto etmek amacıyla Konak Meydanında eylem yaptı.
     Konak Meydanında toplanan Saadet Partisi İzmir Gençlik Kolları üyeleri ve kalabalık bir grup, Hz. Muhammede yapılan saygısızlığın kabul edilemeyeceğini belirterek, Peygambere uzanan diller kurusun, İslama uzanan eller kırılsın, Kahrolsun Amerika sloganları attı.
     Grup adına basın açıklaması yapan Saadet Partisi İl Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Fatih Kaplan, İslama, Kurana ve Peygambere hakaretler içeren filmin, ahlak, inanca saygı ve insaf ölçüleriyle bağdaşmadığını söyledi.
     Filmin Müslümanlara karşı kasıtlı bir ayrımcılık, nefrete teşvik ve dine hakaret eylemi taşıdığını belirten Kaplan, Bunlar kışkırtıcıdır, barış ve hoşgörü düşmanıdır. Israrla ve düşmanca bir tavırla İslamın kutsallarını tahkir ve aşağılamaya devam etmektedirler. İslamiyete ve Hz. Muhammede hakaret etmekle, kendi iç dünyalarındaki kini ve düşmanlığı yansıtmaktadırlar. Uğursuz saldırı ve hakaretlerin hepsi Müslümanlara karşı topyekun bir kuşatmadır dedi.
     Hiç kimsenin, Müslümanların dini ve kutsal inançlarıyla alay etme hakkını kendisinde göremeyeceğine dikkati çeken Kaplan, Peygambere hakaret etmenin kimsenin haddi olmadığını söyledi.
     Kaplan, filme tepkilerin dünya genelinde çığ gibi büyümesine karşın, hükümetin bu konuda yeterince tepki göstermediğini de savundu.
     Gençlik Kolları Üyeleri, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Senem Yazıcı
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Hz. Muhammede hakaret içeren filme tepkiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER