İÇDAŞdaki bazı tesislerin açılışı

İÇDAŞdaki bazı tesislerin açılışı -Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: -İÇDAŞın yatırımı, sadece Çanakkalenin değil, Türkiyenin en en büyük yatırımlarından birisidir


ÇANAKKALE (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, İÇDAŞın yatırımı, sadece Çanakkalenin değil, Türkiyenin en en büyük yatırımlarından birisidir dedi.
     Yıldız, Biganın Karabiga beldesindeki İÇDAŞtaki bazı tesislerin açılışında yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın açılış için geldiğini, ancak kendisinin fabrikaya gelemediğini belirterek, Kendileri selamlarını söyledi. Yarın fırsat kollayıp ziyarete gelmek istiyor dedi,
     Başbakan Erdoğan ve diğer bakanlar adına İÇDAŞın sahiplerine ve çalışanlarına şükranlarını sunduğunu ifade eden Yıldız, İÇDAŞın yatırımı, sadece Çanakkalenin değil, Türkiyenin en en büyük yatırımlarından birisidir. Avrupada 2nci, dünyada 8inci sırada bir kapasiteye sahiptir. Burada her birinizin emeği var. Buradaki tesis, Türkiyenin en büyük sanayi yatırımları arasına girdi dedi.
     Konuşmanın ardından, demir çelik, hidroelektrik ve termik santral gibi toplam yatırım bedeli 2 milyar 150 milyon doları bulan tesislerin açılış kurdelesi kesildi.
     Açılışın ardından Yıldız, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu işçilerle bir süre sohbet etti.
    
     Muhabir: Zafer Akpınar / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber İÇDAŞdaki bazı tesislerin açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER