Iğdırda Dünya Durulmaz konferansı

Iğdırda Dünya Durulmaz konferansı


IĞDIR (A.A) - Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kültür ve Sanat Topluluğu (İKSAT) tarafından, Dünya Durulmaz konulu konferans düzenledi.
     Yazar Sadık Yalsızuçanlar, Kültür Merkezindeki konferansta yaptığı konuşmada, eğitimin emek istediğini, özünde ihlas, samimiyet, aşk ve şevk olması gerektiğini söyledi.
     Orta Anadolu Bölgesinin manevi mimarlarını "gönül eğitimcileri olarak nitelendiren Yalsızuçanlar, "Mevlanaların, Somuncu Babaların, Hacı Bayram Velilerin, Yunus Emrelerin, Hacı Bektaş Velilerin, Ebul Hasan El Harakani Hazretlerinin ve nicelerinin tabi olduğu bu eğitimlerde önce gönüllerini ilahi aşk ateşinde yakıp, nefislerini terbiyeden geçirdikten sonra etraflarına irfan saçıp, arifliğe ulaşmışlardır" diye konuştu.
     Ahmet Tevfik İlerinin gençler için iyi örnek teşkil ettiğini, memleket sevdalısı olduğunu vurgulayan Yalsızuçanlar, 9 yıl bakanlık yaptığı halde evi bile bulunmadığını belirtti.
     İlerinin 50 yıllık ömrünün 27 yılında devlete hizmet ettiğine değinen Yalsızuçanlar, şunları kaydetti:
     Darbeciler tekaüt maaşını bile çok görmüşler, öldüğü zaman evi, arabası, bankada parası yoktu. Nitekim Yassıadada mal tahkikatı yapılırken maliye kayıtlarını çıkarttırıyorlar. Tevfik Beyin bir tek kaydı çıkmış. Sümerbanktan bir halı almış o da taksitle. Tevfik Bey eşine her gün mektup yazarmış. Son mektuplarının birinde, Size mal mülk bırakmadım. Yalnızca namuslu, şerefli bir ad bıraktım, bununla da iftihar edeceksiniz. Başınız yere eğilmeyecek. Yani 9,5 yıl bakanlık yapmış birinin evi bile yok."
     Yalsızuçanlar, konferansın sonunda okurları için kitap imzaladı.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Iğdırda Dünya Durulmaz konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER