Iğdırda okul sütü dağıtımı başladı

Iğdırda okul sütü dağıtımı başladı -Okul Sütü programıyla Iğdırda 153 okulda, 21 bin 119 öğrenciye okul sütü dağıtımı yapılacak


IĞDIR (A.A) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen Okul Sütü Programı kapsamında, Iğdırda 153 okulda, 21 bin 119 öğrenciye, 1 milyon 13 bin 701 kutu okul sütü dağıtımı yapılacak.
     Iğdır Valisi Ahmet Pek, İl Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş ve şube müdürleri, Merkez Hüsnü Özyeğin İlköğretim Okulunda öğrencilere süt dağıttı.
     Vali Pek, burada yaptığı açıklamada, il genelinde 153 okulda, 21 bin 119 öğrenciye, 1 milyon 13 bin 701 kutu okul sütü dağıtımının yapılacağını belirterek, Bu dönem itibari ile süt dağıtımı haftada 3 gün yapılacak. Öğrencilerimize süt dağıtımı yaptık dedi.
     Süt dağıtımıyla ilgili daha önce değişik spekülasyonların olduğunu ifade eden Pek, şunları kaydetti:
     Bu durum bilgisizlikten kaynaklandı. Sütlerde bir problem olmamıştı ama bazı öğrencilerin süt içerisinde bulunan maddelere karşı duyarlılık göstermesinden kaynaklanan problemler yaşanmıştı o zaman. Bu sadece Milli Eğitim Bakanlığının takibinde değil aynı zamanda Halk Sağlığının ve Tarım Bakanlığımızın takibinde yapılmakta. Bu 3 birimimiz konuyla ilgili çalışmalar yaptı. Vali yardımcımızın başkanlığında bir komisyonumuz var ve bu komisyon devamlı takip edecek. Hem sağlıklı bir süt dağıtımı olacak hem sağlıklı bir süt içimi olacak. Çocuklarımızın sağlıklı yetişmeleri sağlıklı büyümeleri için, bu süt dağıtımı bu dönem boyunca devam edecek. Ana sınıfı ve ilköğretim öğrencilerimize 1 milyonun üzerinde süt dağıtımı yapılacak.
    
     Muhabir: Emrah Kocabey / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Iğdırda okul sütü dağıtımı başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER