Iğdırda taksi şoförleri rahat nefes aldı

Iğdırda taksi şoförleri rahat nefes aldı


IĞDIR (A.A) - Iğdır Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Selahattin Artantaş, yıllardır korsan taksi ve minibüsçülerle mücadele ettiklerini belirterek, Haziran ayında çıkarılan yasayla rahat nefes aldıklarını söyledi.
     Artantaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 Haziran 2012de çıkarılan yasayla korsan taksilere ağır yaptırımlar getirildiğini anımsatarak, söz konusu uygulamanın oda üyelerini sevindirdiğini ifade etti.
     Oda olarak yılardır korsan taksilerle mücadele etmelerine rağmen yasal düzenlemeler olmadığı için hukuki bir kazanç elde edemediklerini dile getiren Artantaş, şunları kaydetti:
     Türkiyenin her ilinde korsan taksi ve minibüsçü var. Korsan taksiciliğe ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifinin haziran ayında kabul edilmesiyle Türkiyedeki taksici ve minibüsçü esnafı rahat bir nefes aldı. Korsan taşımacılığı her yönüyle devlete zarar vermekte. Korsan taksi ve minibüsçüler nedeniyle esnafımızın kazancında düşüşler yaşandı. Yapılan bu iş emek hırsızlığıdır. Saatlerce direksiyon başında evine ekmek götürmek isteyen binlerce kişiyi ilgilendirmekte. Bu konunun yasalaşması bizleri memnun etmiştir.
    
     Muhabir: Iğdır / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Iğdırda taksi şoförleri rahat nefes aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER