İhracatçılar hedef büyüttü

İhracatçılar hedef büyüttü -GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz: -Hedefimiz 2013 yılında, geçtiğimiz yılın da üzerinde ihracat gerçekleştirmek


GAZİANTEP (A.A) - Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, hedeflerinin geçen yıl yaptıkları ihracatın üzerinde bir rakama ulaşmak olduğunu bildirdi.
     GAİBten yapılan açıklamaya göre, Emniyet Müdürü Ömer Aydın GAİBi ziyaret etti. Ziyarette konuşan Çıkmaz, 2023 ihracat hedeflerinin yakalanabilmesinde GAİBin itici güç olduğunu belirtti.
     GAİBin, hizmet binasıyla ve üyelerine yönelik gerçekleştirdiği hizmetlerle Türkiyenin en önemli kurumlarından birisi haline geldiğini aktaran Çıkmaz, 2012 yılı ihracat rakamlarımıza bakıldığında 2023 hedeflerine ulaşılmasında GAİBin itici güç konumuna geldiği görülecektir. Hedefimiz 2013 yılında, geçtiğimiz yılın da üzerinde ihracat gerçekleştirmektir değerlendirmesinde bulundu.
     Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Salahaddin Kaplan ise halı üretiminde dünyanın önde gelen kentlerinden birinin Gaziantep olduğuna dikkati çekti.
     Türkiyenin 2012 yılı halı ihracatının 2 milyar 50 milyon dolar olduğunu ve bu rakamın 1,5 milyar dolarının Gaziantep ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinden yapılan ihracat rakamları olduğunu ifade eden Kaplan, şunları kaydetti:
     Halı sektöründe dünya markalarıyla yarışan Türk markalarının ihracatta elde ettiği başarılar küçümsenemeyecek kadar büyüktür. 2013 hedeflerimiz arasında bu rakamların daha üst sınırlara çekilmesi vardır. Bu konuda elimizden gelenleri yapıyoruz.
     2012 yılında 2 milyar 24 milyon dolarlık ihracatla bir önceki yıl elde edilen rakamların yüzde 20,1 üzerine çıkıldığını dile getiren Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohum ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Şahin Batallı da 2013 yılında bu rakamların üzerine çıkmayı hedeflediklerini vurguladı.
     Gaziantepin dünyanın önde gelen sanayi kentleri arasında yer aldığını ifade eden Emniyet Müdürü Aydın da üretim ve ihracatın beraberinde önemli bir istihdam sağladığını, 2012 ihracat rakamlarının Türkiye için memnuniyet verici rakamlar olduğunu vurguladı.
     Ziyaret sonrası hizmet binasında incelemeler yapan Aydın, binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan / Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber İhracatçılar hedef büyüttü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER