İki kolu olmayan Alinayı Türk yardımseverliği

İki kolu olmayan Alinayı Türk yardımseverliği Türkiyeye bağladı -Rusyada 3 yaşındayken elektrik akımına kapılması sonucu iki kolunu da dirsek hizasından kaybeden Alina İvanova, tatil için geldiği Antalyada insanların yardımseverliğind


ANTALYA (A.A) - Süleyman Elçin - Rusyada 3 yaşındayken elektrik akımına kapılması sonucu iki kolunu da dirsek hizasından kaybeden Alina İvanova, tatil için geldiği Antalyada insanların yardımseverliğinden etkilenerek Türkiyeye yerleşti.
     Rusyanın Ural dağlık bölgesindeki bir köyde çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen 24 yaşındaki İvanova, 3 yaşındayken kapağı açık bırakılan trafoda bir kabloyu iki eliyle asılınca yüksek gerilime kapıldı.
     Şuuru kapalı şekilde götürüldüğü hastanede tedaviye alınan ve yaşam mücadelesini kazanan İvanovanın iki kolu da dirsek hizasından kesildi. Hastanede 5 ay tedavi gören İvanova, taburcu olduktan sonra protez kol kullanmaya başladı. Protez kola bir türlü alışamayan İvanova, küçük yaşına rağmen annesine Ben kesik kollarımla hayata tutunmak istiyorum diyerek protez kullanmaktan vazgeçti.
     Rusyadaki kurallar gereği engellilerin gittiği okula 6 yaşında kaydolan Alina İvanova, burada gösterdiği üstün başarı sayesinde engelli olmayan öğrencilerin okuluna geçiş yaptı. Önce ayaklarıyla yazı yazmayı öğrenen, ardından kollarıyla da yazı yazmaya başlayan İvanova, kollarının olmaması nedeniyle arkadaşları tarafından dışlandı. Üniversiteye kadar okul hayatında arkadaşlarının kendisiyle alay etmesi nedeniyle hiç arkadaş edinemeyen İvanova, derslerinde ise büyük başarı gösterdi.
    
     -Otobüsteki jestten etkilendi-
    
     Üniversiteyi yüksek puanla kazanarak Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğrenim görmeye başlayan genç kız, Amerikadaki bir üniversitenin 6 kişi için açtığı kontenjana girmek amacıyla başvuru yaptı. 600 kişi arasından ilk 6ya girerek ABDye giden İvanova, ilk arkadaşlarını da burada edindi.
     Amerikadaki üniversite hayatını sürdürürken arkadaşlarıyla 2009da Kemere tatile gelen İvanovanın hayatı şehir içi otobüse bindiğinde bir vatandaşın kendisine yer vermesiyle değişti. Vatandaşın hareketi karşısında duygulanan İvanova, 2010da bir kez daha Antalyaya tatile geldi. Türk insanının yardımseverliğinden etkilenen İvanova, üniversiteyi bitirdikten sonra Türkiyeye yerleşmeye karar verdi.
     Ailesinin de onay vermesiyle 4 ay önce Konyaaltı ilçesinden ev satın alan İvanova, Hayatımın ikinci perdesi dediği Antalyada yaşamaya başladı. Kentteki Rus Kültür ve Dostluk Derneği aracılığıyla Rusça ve İngilizce öğretmenliği yapmaya başlayan ve özel dersler veren İvanova, hayata yeniden bağlandı.
    
     -Antalyada evlenip 3 çocuk yapmak istiyorum-
    
     Evindeki bütün işleri kendi yapan, bilgisayar kullanabilen ve yüzmeyi de öğrenen İvanova, AA muhabirine Türk insanının yardımseverliğine hayran olduğunu söyledi.
     Yolda yürürken insanların kendisine garip garip bakmadığını, saygı gösterdiğini anlatan İvanova, Burada herkes her an bana yardım eli uzatıyor. Din, dil, ırk ayrımı yapmıyorlar. Kendimi evimde gibi hissediyorum. Büyüklere saygıyı gördüm. Kendime güvenim geldi. Kendi kendime bakabileceğime inanmaya başladım dedi.
     Alina İvanova, Türkiyede insanlar bana engelli olduğumu hissettirmiyor, beni dışlamıyorlar. Burayı kendi vatanım gibi görüyorum. İlk amacım burada kalıcı bir iş bulmak. Ardından araba sahibi olmak. Antalyada evlenip 3 çocuk yapmak istiyorum. Umarım bütün hayallerim burada gerçek olur diye konuştu.
     Türkiyede çift kol nakli yapıldığını duyduğunu belirten İvanova, bütün işlerini görebildiği için protez takılması ya da kol nakli yapılmasını istemediğini vurguladı.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber İki kolu olmayan Alinayı Türk yardımseverliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER