İl Çocuk Koruma Sistemi Koordinasyon Kurulu

İl Çocuk Koruma Sistemi Koordinasyon Kurulu Toplantısı


BARTIN (A.A) - Bartın Valiliği İl Çocuk Koruma Sistemi Koordinasyon Kurulu Toplantısının yapıldığı bildirildi.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Vali Yardımcısı Sibel Tursun başkanlığındaki toplantıda, koruyucu ve destekleyici tedbirleri uygulamakla sorumlu kurumların, eylül ve ekim aylarındaki çalışmalarıyla ilgili kurula bilgi verdiği belirtildi.
     Toplantıda tedbir kararlarının uygulanması sırasında yaşanan sorunların ve Çocuk İşçiliğinin Önlenmesi konulu genelge kapsamında yapılan çalışmaların da değerlendirildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     İlgili yasa kapsamında bakım tedbir kararı olarak korunma altına alınan 3 çocuktan 2sinin yaşına uygun kuruluşlara nakli yapılmış, 1i reşit olarak kuruluştan ayrılmıştır. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Aile Danışma Merkezi Müdürlüğünce yapılan sosyal incelemeler sonucunda 3 çocuk hakkında sağlık, 1 çocuk hakkında eğitim tedbiri ilgili mahkemeden talep edilmiş olup, mahkeme kararı beklenmektedir. Çocukların yaşadıkları yerde sorunların yerinde tespit edilip çözüme ulaştırılması amacıyla kurul üyelerince bir sonraki toplantının çocuk yuvasında yapılması kararlaştırılmıştır
    
     Muhabir: Kasım Sakallı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber İl Çocuk Koruma Sistemi Koordinasyon Kurulu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER