İl Özel İdaresi, Merkez İlköğretim Okulunun

İl Özel İdaresi, Merkez İlköğretim Okulunun tadilatını yaptıracak


ANTALYA (A.A) - Antalya İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisinde aldığı kararla 2012 yılı bütçesinden 120 bin liralık ödeneği Merkez İlköğretim Okulunun tadilatı için kullanacak.
     İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, okulun tadilat çalışmalarına okullar kapandığında başlanacağı ve yaz tatili süresince bitirilmesinin planlandığı bildirildi. Bu kapsamda, 60 yıllık tarihe sahip olan ve bin öğrencinin eğitim gördüğü okulun tadilat sonrası daha sağlıklı bir yapıya sahip olacağı ifade edildi.
     İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Arı, yaptığı yazılı açıklamada, okul tadilatının yapılabilmesi için en kısa sürede ihale edilerek yaz tatilinde bütün işlerinin bitirilmesi için meclis kararı bulunduğunu kaydetti.
     Arı, daha önce de 30 bin lira ayrılarak okulun bir binasının tadilatının yapıldığını, ancak bu yıl bütçeden 120 bin lira ayrılarak okulun tamamının tadilattan geçirilmesine karar verildiğini bildirdi.
     Cavit Arı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
     Her yıl İl Özel İdare bütçesini yaparken en büyük pay, yani bütçenin en az yüzde 20sini eğitime ayırmaktayız. Ayrıca meclisimiz tarafından oluşturulan Eğitim Kültür Komisyonumuz, okul ihtiyaçlarını bizzat yerinde tespit etmektedir. Burada okul aile birliklerinin görevleri küçümsenmeyecek kadar büyüktür. Okul aile birlikleri günlük okul ihtiyaçlarının giderilmesinde faaliyet gösteren bir sivil çalışma grubudur.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber İl Özel İdaresi, Merkez İlköğretim Okulunun Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER