İlkokul ve ortaokul olacak okullar belirlendi

İlkokul ve ortaokul olacak okullar belirlendi


KAYSERİ (A.A) - Kayseride 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılından itibaren ilkokul, ortaokul, imam hatip ortaokulu ve ilkokul-ortaokula dönüştürülen okullar belli oldu.
     İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 aydan beri üzerinde çalıştıkları dönüşüm projesini tamamladıklarını gelecek eğitim öğretim yılından itibaren hangi okulların ilkokul, hangilerinin de ortaokul olacağını tespit ettiklerini söyledi.
     Dönüşümle birlikte hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin aynı okullarda eğitme devam edeceklerini kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti:
     "İl genelinde 530 okulumuz bulunmakta. En fazla okul 102 okul ile Melikgazi ilçemizde. Kocasinanda 93 okul bulunmakta. 4 ay süren çalışmalar sonunda bu planlamayı yaptık. Bu planda gelecek eğitim öğretim yılında ne öğrenciler ne de öğretmenler mağdur olacak. Öğrenciler de öğretmenleri ile aynı okula gidecekler. Bu planlamanın ardından biz de okullarda herhangi bir eksiklik varsa bunları tamamlamaya çalışacağız."
     Yeni düzenlemede, 2013-2014 eğitim öğretim döneminde kent genelinde 276 ilkokul, 87 ortaokul, 134 ilkokul+ortaokul, 8 yatılı bölge ortaokulu, 11 İmam Hatip Lisesi bünyesinde ortaokul, 11 İmam Hatip Ortaokulu, 1 lise bünyesinde ortaokul, 1 ilkokul+Yatılı Bölge Okulu ve 1 ilkokul+İmam Hatip Ortaokulu olmak üzere toplam 530 okulun konumu belirlenmiş oldu.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber İlkokul ve ortaokul olacak okullar belirlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER