İskilipli Atıf Hoca, mezarı başında anıldı

İskilipli Atıf Hoca, mezarı başında anıldı


ÇORUM (A.A) - İskilipli Atıf Hoca, ölümünün 87inci yıl dönümünde mezarı başında anıldı.
     Çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından Gülbaba Mezarlığında düzenlenen anma programında konuşan Özgür-Der Çorum Şubesi Başkanı Bülent Gökgöz, Atıf Hocanın idam edilişinin yıl dönümü nedeniyle bir araya geldiklerini ifade ederek, İslam alimi ve kanaat önderi İskilipli Atıf Hocanın Ankara İstiklal Mahkemesi tarafından 87 yıl önce idam edildiğini anımsattı.
     Atıf Hocanın idam edildikten sonra naaşının kimsesizler mezarlığına defnedildiğini öne süren Gökgöz, Yıllar sonra mezarı tespit edildi ve uzun süren çalışmalar sonucu naaşı İskilipe getirilebildi. Tarihte yaşananlar bir bir ortaya çıkacaktır. İstiklal Mahkemeleri ile yıllarca ortaya konan bu zulüm ve hukuksuzluklar tarihin kara lekesidir. Ancak halkımız bu yaşananları asla unutmadı biz de unutturmayacağız diye konuştu.
     İskilipli Atıf Hocanın torunu Ahmet Faruk İmal ise Atıf Hocanın kabrinin İskilipe taşınmasının ve anıt mezarı yapılmasının kendilerini çok memnun ettiğini belirterek, 2-3 yıl öncesine kadar mezar taşı bile yokken, şimdi adının bir devlet kurumu olan hastaneye verilmesi, bizler için bir iadeyi itibardır. Çok memnunuz dedi.
     Atıf Hoca için İskilip Belediyesi tarafından da Ulu Camide mevlit okutuldu.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber İskilipli Atıf Hoca, mezarı başında anıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER