İslahiyeden kısa kısa

İslahiyeden kısa kısa -Üreticilere destekleme ödemeleri başladı


GAZİANTEP (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İslahiye Müdürlüğünce koyun ve keçi yetiştiriciliği yapan yetiştiricilere destekleme ödemelerine başlandığı bildirildi.
     İslahiye İlçesinde koyun ve keçi yetiştiriciliği yapan, damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliklerine üye, hayvanları Koyun Keçi Kayıt Sistemi (KKKS) ve Koyun-Keçi Bilgi Sistemine (KKBS) kayıtlı yetiştiricilere, anaç hayvan başına yılda bir kez olmak üzere destekleme ödemelerine başlandığı belirtildi.
     İslahiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Yanar, yaptığı açıklamada birliğe üye en az 25 keçi veya koyunu bulunan yetiştiricilerin şartları uygun görülenlere destekleme ödemelerine başlandığını belirtti.
     Hayvancılığın gelişimine katkı sağlamak amacıyla yapılan destekleme ödemelerinin 2011 yılına ait koyun veya keçi başına 15 TL ödeme yaptıklarını belirten Yanar, 335 yetiştiriciye 37 bin 513 koyun veya keçi sayısı üzerinden 562 bin 695 TL karşılıksız destekleme ödemelerine başladıklarını kaydetti.
     İslahiye Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bahçesinde toplanan yetiştiricilere destekleme ödemeleri yapılırken sıra numarası veriliyor, çay ikram ediliyor.
    
     -Berat Kandili coşkusu-
    
     İslam aleminin en kutsal gecelerinden olan ve Ramazan ayının müjdecisi kabul edilen Beraat Kandili İslahiyede coşkuyla kutlandı.
     Beraat Kandilini ibadetle geçirmek isteyen İslahiyeliler, camilere akın etti. Dervişiye Camini dolduran yüzlerce mümin Berat Kandili coşkusunu okunan Kuran-ı Kerimler ve dualarla yaşadı.
     İlçe Müftüsü Osman Şekercinin verdiği vaazı dikkatle dinleyen cemaat, kılınan yatsı namazından sonra okunan Mevlid-i şerifin ardından birbirlerinin kandillerini kutladı.
     Cami çıkışında cemaate meyve suyu ve kek ikram edildi.
    
     Muhabir: Zekeriye Şimşek
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber İslahiyeden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER