İsrailin Türkiyeden özür dilemesi

İsrailin Türkiyeden özür dilemesi -Mavi Marmara saldırısında gemide bulunan Abdulkadir Ağlamaz: İsrailin özür dilediğini ilk duyduğumda, 9 arkadaşımızın şehit olması, yaralı arkadaşlarımız, tutuklanmamız ve orada gördüğümüz baskıl


ANTALYA (A.A) - Gazzeye yardım götüren Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırı sırasında gemide bulunan Abdulkadir Ağlamaz, İsrailin özür dilediğini ilk duyduğumda 9 arkadaşımızın şehit olması, yaralı arkadaşlarımız, tutuklanmamız ve orada gördüğümüz baskılar gözümde canlandı. Özür dilendi ve bitti olarak bakmıyoruz dedi.
     Abdulkadir Ağlamaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özrün kendileri için de memnun edici bir gelişme olduğunu ancak özürle herşeyin geride kalmış olmayacağını söyledi.
     İsrailin Türkiyeden özür dilediğini televizyon haberlerinden öğrendiğini ifade eden Ağlamaz, şöyle konuştu:
     İsrailin özür dilediğini ilk duyduğumda 9 arkadaşımızın şehit olması, yaralı arkadaşlarımız, tutuklanmamız ve orada gördüğümüz baskılar gözümde canlandı. Özür dilendi ve bitti olarak bakmıyoruz. Başkenti Kudüs olan bir Filistin devleti kurulana kadar, yani Gazze özgür kalana kadar bizim için değişen bir şey yok. İsrailin yaptığı zulmü, sadece yardım götüren bir gruba müdahalesini gördük. Bu duygularla haberleri izledik. Dolayısıyla insan buruk bir sevinç yaşıyor. İsrailin ne yapacağı belli olmaz. Bugün özür diler, yarın bu özür dilemesinin arkasında durmayabilir.
     Ülkeler arası diyaloglar açısından özrün önemli olduğunu ancak Mavi Marmaranın hedefinin bunun çok daha ötesinde olduğunu kaydeden Ağlamaz, baskın sonrasında yaşadıkları süreç için açtıkları tazminat davalarından da bu hedefler doğrultusunda vazgeçmeyeceklerini anlattı.
     Mavi Marmara gemisi katılımcıları olarak ortak aldıkları karar gereği, alacakları tazminatları yine Gazzeye yardım için kullanacaklarını belirten Ağlamaz, Mavi Marmara baskınında hayatını kaybedenlerin ailelerinin de alacağı tazminatı aynı yönde kullanacaklarını düşündüğünü dile getirdi.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş / Güç Gönel
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber İsrailin Türkiyeden özür dilemesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER